08.01.2016

Справжній гуцульський борщ

Кажуть, скільки господинь – стільки рецептів борщу, і кожної він найкращий. Спробуйте приготувати такий борщик, який готують гуцули – червоний, наваристий, густий. Сма-ко-та!

Інгредієнти для борщу

  • 500 г картоплі

  • 500 г свіжої капусти

  • 300 г буряків

  • по жмені сушених грибів та квасолі

  • по 1 морквині та цибулині

  • шматок кореня петрушки

  • по 1 ст. ложці жиру і томату-пюре

  • 1 ч. ложка оцту

  • 0,5 ч. ложки цукру

  • чорний перець, сіль, сметана

  • по 800 г води та грибного відвару

Рекомендуємо також приготувати український червоний борщ у мультиварці.

Як приготувати справжній гуцульський борщ

  • Капусту пошаткувати. Моркву, петрушку (корінь) та цибулю нарізати соломкою і пасерувати.
  • Сушені гриби зварити, нарізати соломкою. Попередньо перебрану й замочену квасолю зварити до готовності.
  • У киплячу воду покласти начищену і порізану кубиками картоплю, потім капусту й варити 15–20 хв.
  • Потім додати нарізані гриби разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром та оцтом буряки, пасеровані моркву, цибулю і петрушку, розведене у воді або бульйоні пасероване борошно, заправити сіллю, чорним меленим перцем і варити протягом 5–7 хв.
  • Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем влити сметани і додати трохи шкварок.

Прочитайте також 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали!

Якщо ви любите українську національну кухню і не боїтеся експериментувати, якщо вам сподобався рецепт справжнього гуцульського борщу, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.