Справжній гуцульський борщ

Кажуть, скільки господинь – стільки рецептів борщу, і кожної він найкращий. Спробуйте приготувати такий борщик, який готують гуцули – червоний, наваристий, густий. Сма-ко-та!


Інгредієнти для борщу

500 г картоплі

500 г свіжої капусти

300 г буряків

по жмені сушених грибів та квасолі

по 1 морквині та цибулині

шматок кореня петрушки

по 1 ст. ложці жиру і томату-пюре

1 ч. ложка оцту

0,5 ч. ложки цукру

чорний перець, сіль, сметана

по 800 г води та грибного відвару.

 

Рекомендуємо також приготувати український червоний борщ у мультиварці.

Як приготувати справжній гуцульський борщ

Капусту пошаткувати. Моркву, петрушку (корінь) та цибулю нарізати соломкою і пасерувати.

Сушені гриби зварити, нарізати соломкою. Попередньо перебрану й замочену квасолю зварити до готовності.

У киплячу воду покласти начищену і порізану кубиками картоплю, потім капусту й варити 15–20 хв.

Потім додати нарізані гриби разом з відваром, варену квасолю, тушковані з томатом, цукром та оцтом буряки, пасеровані моркву, цибулю і петрушку, розведене у воді або бульйоні пасероване борошно, заправити сіллю, чорним меленим перцем і варити протягом 5–7 хв.

Подаючи на стіл, у тарілку з гарячим борщем влити сметани і додати трохи шкварок.

 

Прочитайте також 16 фактів про український борщ, яких ви точно не знали!

 

Якщо ви любите українську національну кухню і не боїтеся експериментувати, якщо вам сподобався рецепт справжнього гуцульського борщу, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone
  • Dina Soruk

    Наскільки я знаю – справжній гуцульський борщ – це білий борщ , а цей борщ він український , але ніяк не гуцульський . Можете мені вірити , я родом з Верховини Івано-Франківської області . Я його люблю , бо він дуже смачний .