Шоколадний торт Among us | Вишня в шоколаді | Валентина Мосійчук

Шоколадний торт з вишневим конфітюром — класичне поєднання, яке сподобається усім, як дорослим так і дітям. Дізнайтеся, як приготувати шоколадний торт з вишнями в стилі космічної мобільної гри «Among us». Якщо ваші діти бавляться в телефоні в гру «Among us», то цей шоколадний торт їм буде їсти особливо приємно, смачно та цікаво. Вишня в шоколаді — один з найулюбленіших десертів багатьох, особливо, для любителів солодощів. Тому, обов’язково приготуйте шоколадний бісквіт з вишнями і шоколадним кремом від Валентини Мосійчук. Рецепт підійде на день народження або будь-який інший святковий стіл.

Традиційно, готувати шоколадні тістечка з ягодами, почали в Європі, туди завозили какао боби з Америки. На сьогодні, торти переважно готують з пісочного або бісквітного тіста. Прикрашають такі десерти ягодами, шоколадом, кольоровою мастикою, тощо. Найчастіше готуються торти з використанням вишні та шоколадного бісквітного тіста.

Рецепт торта вишня в шоколаді

Якщо ви не знаєте, що приготувати на святковий стіл, щоб порадувати гостей, особливо дітей, то шоколадний торт з вишнями і вершковим кремом – саме те, що вам потрібно! Бісквітне тісто серед різноманітних кондитерських виробів є найбільш пишним, легким і повітряним. Вишня, як ніякі інші ягоди підходить до шоколаду.

Шоколадний бісквітний торт з вершково-вишневою начинкою, правда, забирає дещо багато часу, але це вартує витраченого на нього часу, тим більше роботу над пляцком, можна розтягнути на два дні. Смак точно перевершить всі ваші очікування! Тому пропонуємо вам рецепт шоколадного пляцка з відео, де ви дізнаєтесь всі тонкощі та послідовність приготування, побачите як прикрасити десерт в стилі космічної мобільної гри «Among us». А ще, тут ви дізнаєтесь, як розрізати меленький тортик, щоб вистачило на велику компанію. Багато людей вважає, що найкращий подарунок – це той, що зроблений своїми руками. Кондитер Валентина Мосійчук знає, як створити ідеальний десерт для свята.

Спробуйте, шоколадний торт з кокосовим кремом.

Щоб такий торт з вишнею і шоколадним кремом, вийшов ідеальним, обов’язково просіюйте борошно та какао через сито. Всі інгредієнти для торта з вишнею, повинні бути кімнатної температури. Через те, що в рецееп використовуються важкі інгредієнти, використовуйте саме соду з оцтом, адже розпушувач їх не підніме. Складати торт, потрібно з охолоджених коржів. Прикрасити випічку, ви вже можете за своїми побажаннями. До того ж, ви можете приготувати такий десерт в якості солодкого подарунку.

Інгредієнти на торт 16 см:

  • яйця – 2 шт

  • цукор – 300г

  • какао – 55г

  • оливкова олія – 60г

  • вершкове масло – 60г

  • молоко – 280г

  • борошно – 250г

  • сода харчова – 1 ч.л.

  • сіль – 0,5 ч.л.

  • оцет 6% – 1 ст.л.

  • Шоколадний ганаш:
    шоколад чорний (72%) – 100г
    вершки від 30% – 150г

  • Вишневий конфітюр:
    вишня без кісточок – 300г
    цукор – 3 ст.ложки ( до смаку)
    кукурудзяний крохмаль – 2 ст.ложки
    вода – 3-4 ст. ложки

  • Крем для начинки:
    крем-сир – 700г
    вершки від 30% – 180г
    цукрова пудра

  • Крем для вирівнювання:
    масло вершкове 82% – 200г
    крем-сир- 500г
    цукрова пудра – 150г
    шоколад чорний – 150г
    какао – 4 ст.ложки
    фарбник чорний

Пропонуємо, торт “Шаховий” з сметанним кремом.

як приготувати шоколадний торт з вишнями

  • В чашу міксера додати сухі компоненти: просіяне борошно, соду, сіль, цукор та какао. Ретельно перемішати вінчиком.
  • Потім, до сухих інгредієнтів додати яйця, оливкову олію, м’яке вершкове масло і молоко. Вимішати в однорідну масу на середній швидкості міксера приблизно 10-15 секунд. Додати оцет і продовжити вимішувати тісто ще секунд 10 до гладкої однорідної маси.
  • Викласти тісто у форму. Випікати бісквіт при 175 градусах 35-45 хвилин (готовність перевіряти дерев’яною шпажкою).
  • Готовий бісквіт охолодити, загорнути в плівку і прибрати в холодильник на ніч.
  • Шоколадний ганаш: вершки довести до кипіння, залити ними шоколад. Взбити ретельно блендером.
  • Вишневий конфітюр: вишні з цукром проварити на середньому вогні. Додати розведений з водою крохмаль, проварити ще 1-2 хв.
  • Крем для начинки: всі компоненти змішати і збити до стабільних піків.
  • Крем для вирівнювання: масло збити з пудрою і какао. Додати крем-сир та розтоплений шоколад. Далі додати фарбник до бажаного ефекту.

Спробуйте, торт “Пяна вишня” (пляцок).

Поради для приготування торта з вишневим конфітюром

Заморожені вишні, обов’язково повинні бути без кісточки. Крохмаль для вишневої начинки, краще використовувати саме кукурудзяний, він смачніший та зробить кращу текстуру нашої вишні. Крем-сир використовуйте жирністю не менше 60%. Вершки використовуйте охолодженні, з холодильника, тоді вони краще зіб’ються разом з крем-сиром. Для зручності складання і прикрашання торта, змастіть центр тарілки на якій подаватиметься, власне торт, трішки кремом. Якщо ви любите вологі бісквітні десерти, можете зробити просочування, для цього змішайте цукор з водою або використайте будь-який сироп.

Пропонуємо: торт з горіхами і згущеним молоком.

Щоб бісквітні коржі не впали, не варто часто відкривати духовку (адже так заходить холодне повітря і коржі падають). Щоб перевірити готовність, потрібно трішки привідкрити дверці та проткнути корж дерев’яною шпажкою, якщо вона суха, основа готова. Одразу витягати коржі теж, не рекомендується, краще залишіть їх на 7-10 хвилин при вимкненій духовці і тоді можна витягати. Адже бісквітне тісто не любить різких перепад температури.

Якщо ви любите у випічці багато ягід, можете зробити два шари з вишень та один з шоколаду. Або використати й інші ягоди, наприклад з шоколадом, чудово поєднується малина та чорниця. Розрізати торт, потрібно великим та дуже гострим ножем, але перед цим, варто його добре прогріти. Для цього можете помістити його у гарячу воду, потім насухо протерти або розігріти над вогнем.

Рекомендуємо, нові пляцки на весілля.

Теги: