Шоколадний торт з кокосовим кремом
Рецепт не залишить байдужими любителів шоколаду і кокоса. Надзвичайно ніжний і ароматний торт із шоколадних коржів, змащених кремом зі згущеного молока та кокосової стружки.
Інгредієнти для торта
- Тісто:
2 яйця
1,5 склянки цукру
1 склянка молока
1 чайна ложка соди, погашеної оцтом
1 чайна ложка розпушувача
2 склянки борошна
4 столові ложки какао
третина склянки соняшникової олії
1 склянка окропу
- Крем:
1 банка (380 грамів) згущеного молока (не варити)
2 жовтки
2 столові ложки вершкового масла
100 грамів кокосової стружки
Дізнайтеся, як приготувати шоколадно-сметанний торт.
Як приготувати шоколадно-кокосовий торт
- Яйця збити з цукром, додати молоко, олії, розпушувач і погашену соду. Всипати борошно з какао і ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
- Наприкінці влити окріп і знову все швидко і ретельно вимішати. Тісто виходить рідке.
- Вилити його у змащену маслом і посипану борошном форму і випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Можна тісто розділити на 2 коржі – тоді кожен корж пектиметься швидше. Готовність перевіряйте зубочисткою чи сірником.
- Якщо ви пекти 1 корж, коли він охолоне – розрізати його навпіл на 2-3 коржі (як вдасться, залежно від розміру форми).
- Приготувати крем. Усі інгредієнти змішати і варити на маленькому вогні приблизно 5 хвилин. Стежити, щоб він не надто загус.
- Коржі перешарувати кокосовим кремом і полити розтопленим шоколадом. Можна прикрасити і по-іншому – на ваш смак.
Можна ще спробувати рецепт шоколадно-медового торта.
Поділіться своєю думкою про рецепт шоколадно-кокосового торта у коментарях.