Шоколадний торт з кокосовим кремом

Поділитись публікацією:

Рецепт не залишить байдужими любителів шоколаду і кокоса. Надзвичайно ніжний і ароматний торт із шоколадних коржів, змащених кремом зі згущеного молока та кокосової стружки.

Інгредієнти для торта

Дізнайтеся, як приготувати шоколадно-сметанний торт.

Як приготувати шоколадно-кокосовий торт

  • Яйця збити з цукром, додати молоко, олії, розпушувач і погашену соду. Всипати борошно з какао і ретельно вимішати, щоб не було грудочок.
  • Наприкінці влити окріп і знову все швидко і ретельно вимішати. Тісто виходить рідке.
  • Вилити його у змащену маслом і посипану борошном форму і випікати при температурі 180 градусів близько 40 хвилин. Можна тісто розділити на 2 коржі – тоді кожен корж пектиметься швидше. Готовність перевіряйте зубочисткою чи сірником.
  • Якщо ви пекти 1 корж, коли він охолоне – розрізати його навпіл на 2-3 коржі (як вдасться, залежно від розміру форми).
  • Приготувати крем. Усі інгредієнти змішати і варити на маленькому вогні приблизно 5 хвилин. Стежити, щоб він не надто загус.
  • Коржі перешарувати кокосовим кремом і полити розтопленим шоколадом. Можна прикрасити і по-іншому – на ваш смак.

Можна ще спробувати рецепт шоколадно-медового торта.

Поділіться своєю думкою про рецепт шоколадно-кокосового торта у коментарях.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...