17.11.2015

Шоколадне печиво з бананом

Рецепт простого печива з оригінальним і дуже вдалим поєднанням банану і какао. Діти такі смаколики просто обожнюють, а дорослі можуть так захопитися, попиваючи з філіжанкою кави, що за кілька хвилин на тарілці залишаться самі крихти. Тож для особливо затятих любителів солоденької випічки радимо готувати подвійну норму тіста.

Інгредієнти для печива

  • 1,5 склянки борошна

  • 1 яйце

  • 1 банан

  • 100 г вершкового масла

  • 3 ст. ложки шоколадних крихт

  • 1/2 склянки цукру

  • 1 ч. ложка розпушувача

  • 0,5 ч. ложки ванільного цукру

  • щіпка солі

Радимо також приготувати печиво “Шоколадні тріщинки”.

Як приготувати бананово-шоколадне печиво

  • Борошно просіяти, змішати з сіллю і розпушувачем.
  • Вершкове масло кімнатної температури збити з цукром. Додати розім’ятий виделкою банан, яйце, шоколадні крихти та ванільний цукор.
  • Потроху всипати борошно, щоразу вимішуючи до однорідності.
  • Деко застелити пергаментним папером.
  • Викласти тісто ложкою на деко на відстані приблизно 5 см.
  • Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці-близько 20 хвилин.
  • Дати печиву схолонути на деку і тільки потім зняти.
  • Порада від «ЇСТИ»: на етапі замішування тіста можна додати 0,5 чайної ложки кориці – смак вийде більш насичений та пряний, однак не передайте куті меду, бо тоді у печиві не відчуватиметься смак банану. Замість шоколадних крихт можна додати 2 столові ложки какао-порошку – консистенція вийде зовсім інакшою, але смак не менш шоколадний.

Рекомендуємо ще рецепт сирного печива “Банани”.

Якщо вам припав до смаку рецепт шоколадного печива з бананом, прокоментуйте його на сайті та поширте у соціальних мережах для ваших друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.