Домашня кілька в томаті
Колись, у радянські часи, рибні консерви вартували буквально копійки і користувались неабиякою популярністю. Нині ж “Сардини в олії” чи “Бички в томаті” і коштують недешево, і якість мають не високу. Пропонуємо приготувати домашню кільку в томаті з натуральних продуктів за нашим рецептом – і дешево, і смачно!
Інгредієнти для кільки в томаті
Спробуйте ще приготувати дрібну рибку, як із консерви.
Як приготувати кільку в томаті
- Кільку розморозити, почистити від нутрощів, відрізати голову, промити і підсушити паперовим рушничком.
- Цибулю почистити, промити під водою і дрібно порізати, покласти в розігріту сковорідку. Смажити на олії, постійно помішуючи.
- Моркву почистити, помити і натерти на грубій тертці, додати в сковорідку до цибулі, ретельно перемішати.
- Коли овочі трішки протушкуються, додати до них кільку, перемішати.
- Додати сіль, перець, цукор, лавровий листочок і все ретельно вимішати, щоб аромати і смаки перемішались.
- Підготувати томатний сік, у який додати столову ложку борошна, щоб утворився густий соус, збити до однорідної консистенції. Можна замість томатного соку використовувати кетчуп. Для цього його потрібно розвести водою і також додати ложку борошна та ретельно вимішати.
- Готовим соусом залити рибу з тушкованими овочами, перемішати і залишити тушкуватися на маленькому вогні.
- Тушкувати кільку приблизно 30-40 хвилин. За декілька хвилин до готовності додати столову ложку оцту, акуратно перемішати.
- Можна вживати відразу або заготовити кільку, закатавши в стерильні баночки.
Рекомендуємо також рецепт шпротів у домашніх умовах.
А ви готували домашню кільку в томаті? Діліться рецептом з друзями в соціальних мережах.