Салат з капусти і журавлини
Рецепт вітамінного овочевого салату – саме те, що потрібно весною для нашого організму. Капуста містить майже всі поживні речовини, які так необхідні для людини, а в поєднанні з журавлиною це просто скарбниця поживних речовин! Недарма у народі журавлину називають «кислим лікарем».
Ingredients
1 морквина
півсклянки журавлини
1/3 склянки оливкової олії
1/3 склянки лимонного соку
2 зубці часнику
мелений чорний перець
сіль.
Рекомендуємо також рецепт салату з капусти з чорносливом та морквою.
Directions
- Капусту очистити від зів’ялого та пошкодженого листя, дрібно порізати, покласти у глибоку тарілку і трішки притиснути, щоб стала м’якою, але не пустила сік.
- Журавлину промити, просушити, виклавши на паперову серветку чи рушничок.
- Моркву почистити, помити і натерти на крупній тертці.
- В окремій посудині перемішати оливкову олію, подрібнений або пропущений через прес часник, сіль, перець та лимонний сік. Заправка для салату готова.
- До капусти покласти натерту моркву та журавлину, добре перемішати і заправити готовим соусом.
- Залишити салат на 5-10 хвилин, щоб настоявся і всі інгредієнти добре поєднались.
Спробуйте ще приготувати квашену капусту з буряком по-грузинськи.
Якщо вам сподобався рецепт салату з капусти і журавлини, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.