20.03.2016

Яблучний пиріг на кефірі

У кожної господині є свій улюблений рецепт яблучного пирога. Отож пропонуємо вам поповнити свою добірку рецептів ще одним, цікавим і дуже смачним яблучним пляцком на кефірі. Свіжий, ароматний пиріг чудово підійде до ранкової кави чи чаю.

Інгредієнти для пирога

  • 2 склянки борошна

  • 1 склянка цукру

  • 1 склянка кефіру

  • 50 грамів вершкового масла

  • 4 яблука

  • 2 курячі яйця

  • 1/2 чайної ложки соди гашеної оцтом

  • олія

  • цукрова пудра

  • кориця.

Спробуйте ще приготувати заварний кукурудзяний пиріг на кефірі з яблуками.

Як приготувати яблучний пиріг

  • Вершкове масло дістати з холодильника і залишити на деякий час при кімнатній температурі, щоб стало м’яким.
  • Борошно просіяти, щоб збагатити киснем і випічка була пухкенькою.
  • Яблука помити, очистити від серцевини з насінням і порізати шматочками.
  • Курячі яйця ретельно збити з цукром, додати кефір, соду погашену оцтом, м’яке вершкове масло і борошно. Все добре перемішати до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
  • Фому для пирога застелити пергаментом і змазати олією або вершковим маслом, вилити половину тіста, викласти шматочки яблук, посипати корицею і цукром та залити тістом яке залишилось.
  • Поставити пиріг в розігріту духовку і випікати при температурі 160º близько 40 хвилин.
  • Готовий яблучний пиріг посипати цукровою пудрою, коли охолоне.

Рекомендуємо також рецепт яблучно-вівсяного пирога без борошна.

Якщо вам сподобався рецепт яблучного пирога на кефірі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.