20.03.2016

Яблучний пиріг | Рецепт домашньої випічки на кефірі

Яблучний пиріг на кефірі

 Сьогодні я розповім про самий простий рецепт приготування  домашнього яблучного пирога на кефірі з вершковим маслом. Якого ще називають шарлотка, проте для її приготування готують бісквітне тісто, а ми зробим це на кефірі, кінцевий результат вас приємно здивує, адже пиріг вийде легким та повітряним. Все що потрібно, змішати всі інгрідієнти, помістити у форму та викласти яблука.

У кожної господині є свій улюблений рецепт яблучного пирога. Отож пропонуємо вам поповнити свою добірку рецептів ще одним, цікавим і дуже смачним яблучним пляцком на кефірі. 

Рецепт шарлотки з яблуками

Яблучний пиріг завжди користувався неабиякою популярністю, а з додаванням кефіру вийде неймовірно ніжна випічка з легкою текстурою, яка просто тане в роті. Тим більше, що розпочався сезон яблук, тому мерщій готуйте всі необхідні інгрідієнти, а як все правильно приготувати я вам розповім. Головна перевага такого тіста, що начинка може бути будь-яка. Такий десерт не зрівняється з жодним магазинним, адже все якісне та натуральне. Після приготування посипте цукровою пудрою та подавайте з кулькою вершкового морозива та чашкою чорного чаю чи кави.

Інгредієнти для пирога

Спробуйте ще приготувати заварний кукурудзяний пиріг на кефірі з яблуками.

Як приготувати яблучний пиріг

  • Вершкове масло дістати з холодильника і залишити на деякий час при кімнатній температурі, щоб стало м’яким.
  • Борошно просіяти, щоб збагатити киснем і випічка була пухкенькою.
  • Яблука помити, очистити від серцевини з насінням і порізати шматочками.
  • Курячі яйця ретельно збити з цукром, додати кефір, соду погашену оцтом, м’яке вершкове масло і борошно. Все добре перемішати до однорідної консистенції, щоб не було грудочок.
  • Фому для пирога застелити пергаментом і змазати олією або вершковим маслом, вилити половину тіста, викласти шматочки яблук, посипати корицею і цукром та залити тістом яке залишилось.
  • Поставити пиріг в розігріту духовку і випікати при температурі 160º близько 40 хвилин.
  • Готовий яблучний пиріг посипати цукровою пудрою, коли охолоне.

Щоб ваш десерт був не забитим а повітряним, обов’язково просійте борошно, а тісто перемішуйте повільно і акуратно
Кефір має бути теплим, кімнатної температури. Також можна додати й інші фрукти чи ягоди, вийде ще смачніше. Головне не забутьте збризнути фрукти лимонним соком, щоб вони не втратили свіжий колір. Можете їх не очищувати від шкірки, тільки якщо вона дуже тверда.Смак випічки не залежить від жирності кефіру, тому можете брати і знежирений, а ще можна замінити ряжанкою чи домашнім кислим молоком. Щоб під час приготування начинка не провалилась, фрукти попередньо підігрійте, а для насиченості беріть два сорти яблук.

Якщо у вас тісто вийшло занадто рідке, додайте ще трохи борошна.текстура має бути така як на млинці. Хочете отримати високу шарлотку, то яєчні білок та жовток взбивайте окремо, проте це не обов’язково. Можете також окрім начинки, викласти порізані яблука поверх тіста тонкими пластинами не зрізаючи шкірку для того, щоб пиріг став ще більш апетитнішим. Ніколи не ставте випічку в нерозігріту духовку, а щоб верхівка не пригоріла, накрийте десерт фольгою, або поставте на найнижчу поличку в духовій печі. Під час випікання, перевіряйте готовність дерев’яною шпажкою, так як в кожного різна духовка, час приготування може коливатись.

Рекомендуємо також рецепт яблучно-вівсяного пирога без борошна.

Якщо вам сподобався рецепт яблучного пирога на кефірі, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.