21.03.2016

Пісна піца з картоплею

Піца – національна італійська страва, яку готують на всіх континентах, додаючи до рецептів щось своє. Це настільки універсальна їжа, що може бути навіть пісною. Спробуйте приготувати смачну, ситну піцу з картоплею за нашим простим рецептом.

Інгредієнти

Спробуйте ще приготувати піцу на деруні.

Приготування

  • Воду підігріти щоб вона була тепла, вилити в глибоку миску і розчинити сухі дріжджі, додати сіль та добре перемішати.
  • Борошно просіяти і висипати в миску, ретельно вимішати тісто та додати оливкову олію, ще раз добре вимісити, накрити рушничком чи харчовою плівкою і поставити в тепле місце на годину, щоб тісто підійшло.
  • Картоплю помити і відварити в шкірці до готовності, зняти з плити, процідити від води і залишити на деякий час щоб вона охолола.
  • Варену картоплю очистити від шкірки і порізати тонкими кружальцями.
  • Помідор помити і порізати шматочками. Печериці почистити і порізати.
  • Тісто дістати з миски, посипати стіл борошном і розкачати тоненько, викласти на деко чи форму для випічки.
  • Тісто зверху змазати томатною пастою, викласти шматочки вареної картоплі, помідори та печериці, посолити, поперчити, посипати подрібненою зеленою цибулею за бажанням.
  • Піцу поставити в розігріту духовку і випікати 20 хвилин при температурі 200º.

Рекомендуємо також рецепт піци на сковороді за 5 хвилин.

Якщо вам сподобався рецепт пісної піци з картоплею, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.