Салат з червоної капусти
Вітамінний салат з капусти допоможе вам збагатитись поживними, корисними речовинами у весняний період. Свій незвичний колір ця капуста отримала завдяки вмісту в ній антоціанів – речовин, які підвищують пружність капілярів, сприяють підвищенню імунітету до радіації, а фітонциди допомагають при туберкульозі та інших захворюваннях легенів, при бронхітах і ларингітах. З червонокачанки переважно роблять салати, але в тушкованому вигляді вона не менш смачна, до того ж дуже ефектно виглядає завдяки своєму рубіновому кольору. Пропонуємо приготувати салат з червоної капусти за нашим рецептом.
Інгредієнти для салату
1 невелика білокачанна капуста
1 невелика червона капустина
400 грамів консервованої кукурудзи
100 грамів натурального йогурту або сметани
2 морквини
1 столова ложка діжонської гірчиці
1 столова ложка яблучного оцту
3 чайні ложки цукру
1/2 чайної ложки солі
пучок зелені
мелений чорний перець.
Спробуйте ще приготувати салат з червонокачанної капусти з грибами.
Як приготувати салат
- Червону і білокачанну капусту промити, порізати і трішки розім’яти щоб вона пустила свій сік і стала м’якшою. Але не сильно, щоб залишилась хрусткою.
- Моркву почистити, промити і натерти на крупній тертці.
- Натуральний йогурт або сметану перемішати з діжонською гірчицею, цукром, меленим чорним перцем, сіллю, яблучним оцтом до однорідної консистенції.
- У капусту додати моркву, кукурудзу і подрібнену зелень, ретельно перемішати.
- Додати в салат приготований соус, добре вимішати.
- Подавати, прикрасивши гілочкою свіжої зелені
Рекомендуємо також рецепт червонокачанної капусти, тушкованої у вині.
Приготуйте вітамінний салат зі свіжої червонокачанної капусти і діліться враженнями та рецептом у соціальних мережах.