02.03.2016

Салат з червоної капусти

Вітамінний салат з капусти допоможе вам збагатитись поживними, корисними речовинами у весняний період. Свій незвичний колір ця капуста отримала завдяки вмісту в ній антоціанів – речовин, які підвищують пружність капілярів, сприяють підвищенню імунітету до радіації, а фітонциди допомагають при туберкульозі та інших захворюваннях легенів, при бронхітах і ларингітах. З червонокачанки переважно роблять салати, але в тушкованому вигляді вона не менш смачна, до того ж дуже ефектно виглядає завдяки своєму рубіновому кольору. Пропонуємо приготувати салат з червоної капусти  за нашим рецептом.

Інгредієнти для салату

  • 1 невелика білокачанна капуста

  • 1 невелика червона капустина

  • 400 грамів консервованої кукурудзи

  • 100 грамів натурального йогурту або сметани

  • 2 морквини

  • 1 столова ложка діжонської гірчиці

  • 1 столова ложка яблучного оцту

  • 3 чайні ложки цукру

  • 1/2 чайної ложки солі

  • пучок зелені

  • мелений чорний перець.

Спробуйте ще приготувати салат з червонокачанної капусти з грибами.

Як приготувати салат

  • Червону і білокачанну капусту промити, порізати і трішки розім’яти щоб вона пустила свій сік і стала м’якшою. Але не сильно, щоб залишилась хрусткою.
  • Моркву почистити, промити і натерти на крупній тертці.
  • Натуральний йогурт або сметану перемішати з діжонською гірчицею, цукром, меленим чорним перцем, сіллю, яблучним оцтом до однорідної консистенції.
  • У капусту додати моркву, кукурудзу і подрібнену зелень, ретельно перемішати.
  • Додати в салат приготований соус, добре вимішати.
  • Подавати, прикрасивши гілочкою свіжої зелені

Рекомендуємо також рецепт червонокачанної капусти, тушкованої у вині.

Приготуйте вітамінний салат зі свіжої червонокачанної капусти і діліться враженнями та рецептом у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.