Картопляна піца
«Родзинка» цієї піци – її основа, яка готується точнісінько з такого тіста, як деруни. Тож головне – приготувати основу. А зверху можна класти усе, чого бажає душа. Простий і цікавий рецепт.
Інгредієнти для піци
0,5 кілограма картоплі
2 яйця
2 столові ложки борошна
1 цибулина
300 грамів салямі або іншої ковбаси
2 помідори
3 столові ложки кетчупу
6 столових ложок майонезу
250 грамів твердого сиру.
соняшникова олія для смаження
Можна ще спробувати рецепт швидкої піци на сковороді.
Як приготувати картопляну піцу
- Картоплю почистити і потерти, як на деруни. Цибулину теж стерти на дрібну тертку. Додати борошно, яйця, посолити і поперчити.
- З цієї маси смажити великі – на ціле дно сковороди – млинці. Викладати ложкою у розігріту олію, трохи розмазувати. Коли підсмажиться з одного боку, за допомогою лопатки обережно перевертати і смажити з другого боку.
- Таких великих дерунів має вийти 3-4 – залежно від розміру сковороди.
- Дерун викласти на плоску тарілку, на нього покласти ложку кетчупу і 2 ложки майонезу, порізати салямі, помідор. Верх потерти твердим сиром.
- Далі піцу готувати у духовці або мікрохвильові – головне, щоб розплавився сир.
- Зверху посипати зеленню.
Радимо також приготувати піцу на кабачковій основі.
Якщо вам сподобався рецепт картопляної піци, або піци на деруні, будь ласка напишіть про це у коментарях.