Пишний бісквіт на окропі в мультиварці
Якщо ви не вперше займаєтеся випіканням тортів, то знаєте, що рецепт вдалого бісквітного тіста в цій справі – обов’язкова складова успіху. Приготувати такий корж у мультиварці – значно простіше і гарантовано смачніше, ніж у духовці. Адже ця диво-каструля не тільки стежить за температурою та часом приготування, а й зберігає у бісквіті усю вологу. А це у свою чергу робить його густим, пишним та ароматним.
Інгредієнти для бісквіту
4 яйця
1 склянка цукру
1 склянка пшеничного борошна
1 ч. ложка розпушувача
3 ст. ложка соняшникової олії без запаху
3 ст. ложки окропу
1 ч. ложка ванільного цукру
вершкове масло, спред або маргарин для змащування форми.
Рекомендуємо також рецепт простого і вдалого бісквіту у духовці.
Як приготувати пишний бісквіт у мультиварці
- Борошно обов’язково просіяти та змішати з розпушувачем.
- Яйця з цукром збити міксером не менше 10 хв. до пишної консистенції.
- Борошно з розпушувачем додавати в тісто по одній столовій ложці і обережно перемішувати (не збивати!) лопаткою до однорідності.
- Додати 3 ст. ложки окропу, олію та знову вимішати.
- Дно мультикаструлі змастити маслом або маргарином, стінки змащувати не потрібно.
- Вилити в ємність бісквітне тісто, закрити кришку, обрати режим «випічка», час 60 хв.
- Після звукового сигналу про завершення приготування залишити бісквіт на 10 хв. у режимі «підігрів», кришку не відкривати.
- Через 10 хв. дістати спечений бісквітний корж з допомогою контейнера для пароварки. Покласти на решітку, остудити.
- Розрізати бісквіт на 3-4 коржі, змастити будь-яким кремом до смаку. Або ж просто полити зверху шоколадною чи цукровою глазур’ю, порізати на порційні шматочки і подати до кави чи чаю.
Спробуйте ще приготувати ідеальний бісквіт у мультиварці, без розпушувача.
Вам сподобався рецепт пишного бісквіту в мультиварці? Готуєте в цій сучасній домашній пічці різноманітну випічку з випробуваними та оригінальними рецептами? Будь ласка, напишіть про це у коментарях.