Новорічні канапки «Мавпочки»

Поділитись публікацією:

У новорічну ніч так хочеться здивувати своїх близьким чимось особливим, оригінальним, та щоб і швидко було, і гаманець не постраждав. Рецепт простих канапок у дусі новорічного символу – саме те, що треба. Приготувати їх не просто легко, а суперпросто! Із таким завданням впорається навіть дитина, тож обов’язково кличне на підмогу маленьких помічників. Весело і новорічно буде усім!

Інгредієнти для святкових канапок

  • 1 французький багет

  • 200 г твердого плавленого сиру (порізаного чи бруском)

  • тонкі сосиски

  • мариновані або квашені огірки

  • майонез або вершкове масло для змащування

  • шпажки для канапок.

Рекомендуємо переглянути ще 30 рецептів святкових оригінальних канапок.

Як приготувати новорічні канапки «Мавпочки»

  • Багет порізати гострим ножем на тонкі скибочки.
  • Круглою формочкою для печива або склянкою з тонкими краями витиснути зі скибочок багета кружечки.
  • Сир порізати тоненькими скибочками (якщо порізаний, обережно розділити)
  • Тієї ж формочкою або склянкою витиснути  кружечки з сиру.
  • Сосиски та огірки порізати поперечними кружальцями.
  • Скласти канапки: хлібний кружечок намастити тонким шаром розм’якшеного масла або майонезу, зверху покласти кружечки сиру. З цілих кружалець сосиски викласти «мордочки», з половинок «вушка». На кожну мордочку прилаштувати вирізаний шматочок огірка (див. фото).
  • У пакеті з майонезом відрізати дуже тонесенький отвір і намалювати «мавпочкам» очі, носик та ротик. У кожну мордочку вставити шпажку.
  • Викласти канапки-мавпочки на широку тарілку. Можна прикрасити «ялинками» зі свіжого кропу, оздобити фігурками з моркви, посипати зеленим горошком або кукурудзою.
  • Подати до новорічного столу з гарним настроєм.

Перегляньте також 18 рецептів швидких бутербродних намазок, які можна приготувати до свята і в будень.

Вам сподобався рецепт оригінальних новорічних бутербродів? Маєте цікаві ідеї щодо оформлення святкових страв? Будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Сосиски для HoReCa: як вибрати продукт, який не втрачає якість після приготування

Сегмент HoReCa вимагає особливої уваги до якості продуктів, адже від цього залежить не лише смак страв, а й...

Вікторія Кузнецова: “Шкода ваших дітей, якщо вони їдять таку піцу” – скандал на “МастерШеф”

Сьогодні про те, що трапилося під час останнього випуску кулінарного шоу “МастерШеф”, не говорить хіба що лінивий! Ще...

Як часто пити чай з шипшини для покращення потенції: поради для чоловіків

От, знаєте, багато чоловіків шукають прості, натуральні способи підтримати свою чоловічу силу. А чай з шипшини – це...

Пісний бісквіт: простий рецепт без яєць

Пісний бісквіт – це мій порятунок, коли хочеться чогось солоденького, але без яєць, молока чи масла. У 2025...