13.05.2015

Мармуровий кекс на кефірі в мультиварці

Якщо ви – щасливий володар мультиварки, значить вам пощастило з незамінною на кухні помічницею. Багато українських господинь уже встигли по достоїнству оцінити цей кухонний гаджет, і майже всі одностайні: кекси у мультиварці виходять просто ідеальні!

Інгредієнти

Рекомедуємо також рецепт простого лимонного кекса.

Приготування

  • У кефір покласти соду, перемішати і залишити на кілька хвилин, щоб відбулася реакція.
  • Маргарин розтопити. Яйця збити з цукром в щільну піну.
  • До збитих яєць додати розтоплений маргарин, кефір, борошно, перемішати.
  • Тісто розділити на дві частини, в одну частину додати 1-2 столових ложки какао-порошку і 2 ложки кефіру або коньяку (якщо випічка не для дітей), щоб консистенція у світлого і темного тіста була однаковою.
  • Чашу мультиварки змастити маслом чи маргарином, притрусити борошном.
  • Викладати ложкою в центр чаші по черзі світле і темне тісто.
  • Вибрати режим мультиварки «випічка», час 60 хвилин.
  • Після сигналу про готовність кекс не виймати відразу. Через 5-10 хвилин дістати за допомогою решітки для пароварки.
  • Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою або полити шоколадною помадкою та посипати подрібненими горішками.

Спробуйте також приготувати чорничний кекс на йогурті.

Якщо вам сподобався рецепт мармурового кекса у мультиварці, розкажіть про це у коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.