Лимонно-чорничний йогуртовий кекс
Сьогодні пропонуємо вам простий та швидкий рецепт кексу. Він у нас повинен вийти ароматним, ніжним, повітряним, йогуртовим.
Знаючи цей рецепт, у вас завжди буде козир у рукаві: на випадок, якщо нагрянули гості, друзі чи знайомі — коли треба приготувати щось смачне та вишукане, швидко і просто.
Ingredients
1/2 склянки (склянка = 250 мл) і 1 столова ложка борошна
2 чайні ложки розпушувача для тіста
1/2 чайної ложки солі
1 склянка простого йогурту
1 склянка і 1 столова ложка цукру
3 великих яйця
2 чайні ложки тертої лимонної цедри (приблизно 2 лимона)
1/2 чайної ложки ваніліну
1/2 склянки рослинної олії
1 1/2 склянки чорниці, свіжої або замороженої
1/3 склянки свіжовичавленого лимонного соку
Directions
- Розігрійте духовку до 175 ° C. Змастіть маслом форму для випічки – найкраще взяти прямокутну. Низ викладіть пергаментним папером. Змастіть форму ще раз маслом і посипте борошном.
- Змішайте в одній мисці 1 1/2 склянки борошна, розпушувач і сіль. В іншій – збийте йогурт з 1 склянкою цукру, яйцями, лимонною цедрою, ваніліном і маслом. Ретельно змішайте сухі і вологі інгредієнти. До чорниці додайте 1 столову ложку борошна і акуратно додайте в тісто.
- Вилийте отриману суміш у підготовлену форму і запікайте близько 50 хвилин. Перевірте готовність кексу за допомогою зубочистки. Увіткніть її в тісто, потримайте 1 секунду і дістаньте: якщо зубочистка суха, значить кекс повністю пропікся, якщо ні – залиште його в духовці ще на деякий час.
- Тим часом нагрійте в невеликій каструлі 1/3 склянки соку лимона і 1 столову ложку цукру, що залишився. Тримайте суміш на вогні, поки цукор повністю не розчиниться. Після чого відкладіть цю суміш в сторону.
- Коли пиріг буде готовий, дайте йому охолонути у формі близько 10 хвилин перш, ніж дістати з форми і викласти на тарілку. Поки пиріг ще теплий, полийте його лимонно-цукровою сумішшю. Дайте йому гарненько просочитися. А якщо ви протикаєте зубочисткою кекс, то він просочиться сиропом ще краще!
Сподобався рецепт? Спробуйте також приготувати пісний кекс з вишнею.