«Божевільний» пиріг

Рецепт того самого славнозвісного американського «Crazy cake» тепер у ваших руках! За легендою пиріг був придуманий в часи великої депресії у 30-х роках минулого століття. Просто неймовірно: без вершкового масла, яєць і молока виходить дивовижно смачний бісквіт – великий, пористий і шоколадний. Його можна розділити на кілька коржів, порізати шматочками, зняти верхню частину і перемастити кремом. Просто увімкніть свою божевільну фантазію – і насолоджуйтеся десертом з кавою або чаєм.

Ingredients

  • 3 скл. пшеничного борошна

  • 2 скл. цукру

  • 1 ч. ложка солі

  • 2 ч. ложки соди або 4 ч. ложки розпушувача

  • півсклянки какао-порошку

  • півсклянки олії

  • 2 ст. ложки оцту

  • 2 пакетики ванільного цукру

  • 2 скл. холодної кип’яченої води.

Спробуйте ще приготувати шоколадний фондан

Directions

  • Борошно, цукор, сіль, соду і какао просіяти через сито і перемішати.
  • Олію змішати з оцтом і водою.
  • Змішати цю суміш з попередньою, збити все виделкою до однорідної маси.
  • Випікати у розігрітій до 180 градусів духовці 40 – 50 хвилин.
  • Готовність перевірити дерев’яною паличкою.
  • Охолодити і увімкнути божевільну фантазію для декорування свого шедевру.

Рекомендуємо також рецепт шоколадного торта на кефірі

Якщо вам сподобався рецепт «божевільного» американського пирога, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора