Швидкий медовий кекс на кефірі

Чудовий рецепт простої і швидкої випічки, яка тішитиме ваших рідних уже за годину після того, як ви візьметеся за роботу. Кекс на кефірі з медом – ідеальний варіант, коли хочеться потішити своїх близьких чимось свіженьким і солоденьким. Відкриваєш збірник рецептів і гортаєш півгодини: то інгредієнтів не вистачає, то часу надто багато вимагається. Але цей медовий кекс – виключення з правил! Інгредієнти доступні, часу для приготування вимагається зовсім трішки – заколотити, налити і спекти.

Інгредієнти для медового кексу

Рекомендуємо також рецепт кексиків на кефірі з вишеньками.

Як приготувати кекс на кефірі з медом та горіхами

  • Форму для кексу (діаметром 22 см) змастити маслом (якщо силіконова, змащувати не потрібно) і притрусити борошном, змішаним зі щіпкою кориці.
  • Просіяне борошно змішати з содою, ваніліном корицею та імбиром.
  • У глибоку миску вбити яйця, цукор, сіль і мед. Усе змішати та збити міксером до збільшення в об’ємі.
  • Не припиняючи збивання, додати кефір та олію.
  • Коли суміш стане однорідною, потроху всипати борошно з прянощами. Перемішувати знизу вверх лопаткою або ложкою.
  • Вилити тісто у підготовлену форму. Зверху рівномірно посипати подрібненими ядрами волоських горіхів.
  • Поставити форму з кексом у розігріту до 180 градусів духовку, випікати приблизно 50 хвилин, готовність перевірити дерев’яною паличкою або зубочисткою (якщо виходить із тіста сухою – кекс спечений).
  • Готовий кекс дістати з духовки, остудити.
  • Охолоджений медовий кекс дістати з форми, посипати цукровою пудрою (можна полити згущеним молоком або розтопленим шоколадом) порізати на шматочки і подати.
  • Порада від ЇСТИ: замість волоських горіхів у кексі чудово смакуватимуть і інші – арахіс, фундук або кеш’ю, лише перед приготуванням їх варто підсмажити в духовці.

Спробуйте також приготувати німецький різдвяний кекс.

Якщо вам посмакував рецепт швидкого медового кексу на кефірі, будь ласка, напишіть про свої враження у коментарях.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора