М’яке печиво на згущеному молоці «Карамелька»
Ласуни поділяються на дві категорії: одні люблять печиво, що кришиться і хрустить, інші ж віддають перевагу м’якому повітряному тісту, що тане у роті. Рецепт печива на згущенці – саме для других. Не полінуйтеся вдатися до експериментів і спробуйте додати до нього кунжутну або макову посипку, або ж заховайте у середину кожної печеньки якусь начинку – шматочок кураги, кілька родзинок або горішок.
Інгредієнти для печива
100 г вершкового масла або спреду.
400 г вареного згущеного молока
350 г пшеничного борошна
1 ч. ложка розпушувача для тіста
100 г цукру
2 яйця
щіпка солі
Рекомендуємо також переглянути рецепт пирога з вареним згущеним молоком.
Як приготувати м’яке карамельне печиво
- Розм’якшене вершкове масло збити з цукром. Додати згущене молоко, добре вимішати до однорідності.
- По одному ввести яйця, щоразу ретельно збиваючи.
- Борошно змішати з сіллю і розпушувачем. З’єднати з масляною сумішшю. Вимісити м’яке тісто.
- Розігріти духовку до 180 градусів. Деко застелити папером для випічки.
- З тіста вологими руками формувати кульки величиною з волоський горіх, викладати на деко.
- Випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин.
- Остигле печиво можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим на водяній бані чорним чи білим шоколадом.
- Щоб печиво залишалося м’яким, рекомендується зберігати його у посудині, яка щільно закривається.
- ПОРАДА: якщо поспішаєте або не маєте бажання виліплювати кульки руками, просто розкачайте тісто в один великий пласт і запечіть його в духовці, а вже готовий корж поріжте на шматочки і прикрасьте будь-яким способом.
Спробуйте ще приготувати печиво “Горішки” зі згущеним молоком.
Якщо вам сподобався рецепт м’якого печива на згущеному молоці «Карамелька», прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте в соціальних мережах.