М’яке печиво на згущеному молоці «Карамелька»

Ласуни поділяються на дві категорії: одні люблять печиво, що кришиться і хрустить, інші ж віддають перевагу м’якому повітряному тісту, що тане у роті. Рецепт печива на згущенці – саме для других. Не полінуйтеся вдатися до експериментів і спробуйте додати до нього кунжутну або макову посипку, або ж заховайте у середину кожної печеньки якусь начинку – шматочок кураги, кілька родзинок або горішок.

Інгредієнти для печива

Рекомендуємо також переглянути рецепт пирога з вареним згущеним молоком. 

Як приготувати м’яке карамельне печиво

  • Розм’якшене вершкове масло збити з цукром. Додати згущене молоко, добре вимішати до однорідності.
  • По одному ввести яйця, щоразу ретельно збиваючи.
  • Борошно змішати з сіллю і розпушувачем. З’єднати з масляною сумішшю. Вимісити м’яке тісто.
  • Розігріти духовку до 180 градусів. Деко застелити папером для випічки.
  • З тіста вологими руками формувати кульки величиною з волоський горіх, викладати на деко.
  • Випікати в розігрітій духовці 15-20 хвилин.
  • Остигле печиво можна посипати цукровою пудрою або полити розтопленим на водяній бані чорним чи білим шоколадом.
  • Щоб печиво залишалося м’яким, рекомендується зберігати його у посудині, яка щільно закривається.
  • ПОРАДА: якщо поспішаєте або не маєте бажання виліплювати кульки руками, просто розкачайте тісто в один великий пласт і запечіть його в духовці, а вже готовий корж поріжте на шматочки і прикрасьте будь-яким способом.

Спробуйте ще приготувати печиво “Горішки” зі згущеним молоком.

Якщо вам сподобався рецепт м’якого печива на згущеному молоці «Карамелька», прокоментуйте його на сайті Їсти та поширте в соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора