Жульєн з лисичками та куркою | Рецепт на природі

Як приготувати жульєн з лисичками та куркою? Пропонуємо незвичний спосіб приготування грибного жульєну з курячим філе та сердечками на природі.

В класичному рецепті лише гриби та сир, але ми вирішили додати ще два інгрідієнти: курка та курячі сердечки. Птиця зробить вашу страву більш ситнішою та апетитнішою, а сердечки додадуть страві унікального смаку, до того вони дуже корисні.

Ми вирушили на природу щоб приготувати справжній жульєн з грибами та куркою і наглядно вам показати що готувати його — одне задоволення!

Рецепт жульєну з лисичками та куркою

Жульєн — традиційна французька страва, проте дуже легка в приготуванні з доступних для нас інгрідієнтів. Грибна запіканка з курячим філе та додаванням сердечок, вершкового соусу в хрусткій сирній скоринці — чудова ідея приготування обіду з друзями у великій сковорідці, а не малесеньких кокотницях. Щоб підкреслити ніжний смак та аромат жульєну, можна додати базилік, коріандр чи будь-які інші спеції. Подавати в гарячому вигляді посипавши зеленню петрушки та укропу.

Страва на вогні в лісі виходить невимовно смачною з легким ароматом диму, в дружній атмосфері з’їдається за лічені хвилини. Готуйте і переконайтесь в цьому самі.

Жульєн з грибами на сковороді

Інгредієнти для жульєну

  • Куряче філе + сердечки

  • Масло

  • Цибуля

  • Гриби лисички

  • Чебрець

  • Часник

  • Лимон

  • Соєвий соус

  • Сіль, перець

  • Для соусу


    Масло

  • Борошно

  • Вершки (10%)

  • Сіль

  • Мускатний горіх

  • Сир

Спробуйте приготувати запіканку з куркою та грибами

Приготування грибної страви

  • Маринуємо філе курки (лимон, соєвий соус + сіль + перець + копчена паприка)
  • На великому вогні смажимо сердечка.
  • Жаримо спочатку лисички (вони повинні встигнути приготуватися, це Вам не шампіньйони). Додаємо цибульку, часник та чебрець.
  • Соус: вершки + борошно + сіль + куркума + мускатний горіх. Це не бешамель, це наш соус)
  • На грилю готується філе курки.
  • Складаємо жульєн: до грибочків пригають сердечка, нарізана курка. Заливаємо соусом. Щедро засипаємо це натертим сиром. Накриваємо фольгою.

Для цієї страви можна використовувати будь які гриби: заморожені, сушені, свіжі, але не мариновані, хоча деякі господині експериментують. Якщо обрали сушені, то попередньо замочіть їх на кілька годин у воді. Якщо у вас лисички великого розміру, краще порізати, маленьки можна лишити цілими. Старі гриби відваріть трохи у підсоленій воді, поки вони не осядуть на дно каструлі чи казанка. Цибулю не потрібно смажити до темно золотистого кольору, інакше страва може гірчити. Сир краще обрати двох різних видів, але це на ваш смак.

На нашому youTube каналі “How to Cook That” — ви знайдете ще більше смачних та оригінальних рецептів на природі.

Теги: