Лінивий торт «Наполеон»
Якщо ви – палкий шанувальник «Наполеона», і єдине, що заважає вам насолоджуватися цим рецептом кожних вихідних, – це брак часу і терпіння, якого вимагає приготування листкових коржів, то цей рецепт стане для вас справжнім подарунком долі!
Спробуйте приготувати спрощений варіант торта – ще жодна господиня не сказала, що з ним багато мороки.
Інгредієнти для лінивого торта
1 кг листкового печива «Вушка»
1 л молока
4 яйця
200 вершкового масла
150 г цукру
6 ст. ложок борошна
1 ч. ложка ванільного цукру.
Спробуйте також приготувати «Наполеон» на пиві.
Як приготувати лінивий «Наполеон»
- Половину (0,5 л) молока поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Яйця змішати з борошном та рештою молока, добре збити, щоб не було грудочок.
- Постійно помішуючи, тонкою цівкою влити цю масу в кипляче молоко.
- Варити до загустіння, а тоді повністю охолодити.
- Цукор і ванільний цукор з’єднати з розм’якшеним вершковим маслом і добре збити, щоб маса стала пухкою.
- В охолоджений крем додати масло і ще раз добре збити (найкраще в блендері або міксері).
- Кожну штучку листкового печива вмочати в заварний крем і викладати на широку тарілку, «будуючи» торт довільної форми.
- Верх змастити залишками крему і розрівняти.
- Залишки печива подрібнити в крихту і посипати ними верх і боки лінивого «Наполеона».
- Поставити в холодильник і дати настоятися мінімум 3 години, а краще цілу ніч.
Для тих, хто має більше вільного часу, рекомендуємо класичний рецепт «Наполеона».