18.06.2015

Лінивий торт «Наполеон»

Якщо ви – палкий шанувальник «Наполеона», і єдине, що заважає вам насолоджуватися цим рецептом кожних вихідних, – це брак часу і терпіння, якого вимагає приготування листкових коржів, то цей рецепт стане для вас справжнім подарунком долі!

Спробуйте приготувати спрощений варіант торта – ще жодна господиня не сказала, що з ним багато мороки.

Інгредієнти для лінивого торта

  • 1 кг листкового печива «Вушка»

  • 1 л молока

  • 4 яйця

  • 200 вершкового масла

  • 150 г цукру

  • 6 ст. ложок борошна

  • 1 ч. ложка ванільного цукру.

Спробуйте також приготувати «Наполеон» на пиві.

Як приготувати лінивий «Наполеон»

  • Половину (0,5 л)  молока поставити на вогонь і довести до кипіння.
  • Яйця змішати з борошном та рештою молока, добре збити, щоб не було грудочок.
  • Постійно помішуючи, тонкою цівкою влити цю масу в кипляче молоко.
  • Варити до загустіння, а тоді повністю охолодити.
  • Цукор і ванільний цукор з’єднати з розм’якшеним вершковим маслом і добре збити, щоб маса стала пухкою.
  • В охолоджений крем додати масло і ще раз добре збити (найкраще в блендері або міксері).
  • Кожну штучку листкового печива вмочати в заварний крем і викладати на широку тарілку, «будуючи» торт довільної форми.
  • Верх змастити залишками крему і розрівняти.
  • Залишки печива подрібнити в крихту і посипати ними верх і боки лінивого «Наполеона».
  • Поставити в холодильник і дати настоятися мінімум 3 години, а краще цілу ніч.

Для тих, хто має більше вільного часу, рекомендуємо класичний рецепт «Наполеона».

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.