Помідори, фаршировані сиром з часником

Якими б доступними не були помідори протягом усього року, але зимовий «аналог» цього овоча і близько не стоїть поряд зі справжнім літнім червоним м’ясистим томатом.

Улітку він безумовний король усіх страв – і перших, і основних, і особливо салатів та закусок. А поєднання його з сиром, зеленню та часником навіть у найбільш вимогливих гурманів викликає посилене виділення слини.

Інгредієнти для закуски з помідорів та сиру

  • 6 середніх помідорів

  • 200 г домашнього кисломолочного сиру найвищої жирності

  • 2 ст. ложки оливкової олії

  • 4 зубці часнику

  • базилік, петрушка, кріп

  • сіль, чорний перець

Приготуйте також помідори по-вірменськи.

Як приготувати фаршировані помідори

  • З помідорів обрережно видалити чайною ложкою м’якоть, щоб вийшли чашечки, в які можна буде покласти начинку.
  • Сир добре розтерти з сіллю перцем і подрібненим часником. Додати оливкову олію, дрібно посічену зелень. Ще раз добре перетерти. Можна змолоти в блендері до кремоподібного стану.
  • Нафарширувати підготовлені помідори сиром, поставити в холодильник на кілька годин.
  • Подавати на широкій тарілці, виклавши помідори на листя салату.

Рекомендуємо рецепт салату з помідорів та козячого сиру.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора