31.05.2015

Крученики з грибами та сиром, або пальчики з печерицями

Рецепт традиційної української страви, яка не залишила байдужим жоден шлунок, особливо чоловічий. А там, дивись, і до серця недалеко! Жарти жартами, а приготувати крученики хоча б раз у житті варто кожній господині. Не так вже це складно, як видається. А смакота така, що хочеться куштувати знову й знову. Особливо якщо оказія наближається святкова.

Інгредієнти для кручеників

  • 700-800 грамів свинячого філе

  • півкілограма печериць

  • 2 цибулини

  • 2 яйця

  • 200 грамів твердого сиру

  • склянка сметани

  • 2 столові ложки томатної пасти

  • сіль, перець, спеції

  • соняшникова олія.

Спробуйте ще приготувати м’ясний рулет з грибами і яйцями.

Як приготувати крученики з грибами

  • Гриби почистьте, поріжте і підсмажте з дрібно порізаною цибулею на соняшниковій олії.
  • Зніміть з вогню, коли сік, який пустили гриби, випарується.
  • До грибів додайте зварені круто порізані яйця та потертий сир. Усе посоліть і поперчіть й добре перемішайте.
  • Свинину порізати плоскими шматками, як на відбивні. Кожен кусень відбити з обох боків.
  • На один кінець шматка м’яса класти ложку начинки і скручувати рулетом. Скручений рулет потрібно зафіксувати за допомогою нитки чи зубочистки.
  • Рулетики обсмажити на олії з усіх боків. Після цього вийняти зубочистки (або зняти нитки).
  • Обсмажені рулети викласти на деко.
  • Сметану і томатну пасту змішайте з 1,5-2 склянками води і посоліть. Цією сумішшю полийте крученики.
  • Форму поставте в духовку і запікайте близько півгодини.
  • Подавати можна з будь-яким гарніром.

Рекомендуємо також рецепт ковбасок із грибами.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.