31.05.2015

Пиріг зі шпинатом

Сьогодні печемо пиріг. А щоб він був якнайменше калорійний і якнайбільше корисний, солодку начинку замінюємо соленою. Як відомо, шпинат і сир – джерела незамінних для організму вітамінів та поживних речовин.

Інгредієнти для пирога

  • Для тіста:
  • 25 грамів пресованих дріжджів

  • півсклянки води

  • 2 чайні ложки цукру

  • половина чайної ложки солі

  • 2 яйця

  • 100 грамів вершкового масла

  • борошно

  • Для начинки:
  • 300 грамів листя шпинату

  • 1 цибулина

  • 200 грамів кисломолочного сиру

  • 3-4 зубки часнику

  • сіль

  • 1 яйце

  • кріп

  • соняшникова або оливкова олія.

Можна також приготувати пиріг з яйцями і зеленою цибулею.

Як приготувати пиріг зі шпинатом

  • Дріжджі розвести у воді з цукром і сіллю. Влити суміш у борошно, замішуючи тісто і по 1 столовій ложці додаючи розтоплене вершкове масло. Замісити густе тісто і поставити його у тепле місце.
  • Тим часом приготувати начинку. Цибулину дрібно порізати, підсмажити в олії, додати порізаний шпинат, ще трохи посмажити. Зняти з вогню, додати подрібнений часник.
  • Шпинат змішати з сиром, збитим яйцем та кропом.
  • Половину тіста розкачати і викласти у форму, зробивши бортики. Усередину викласти всю начинку і прикрити рештою тіста. Зверху пиріг можна помазати яйцем.

Пропонуємо ще рецепт щавлевого пирога.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.