Пиріг зі шпинатом
Сьогодні печемо пиріг. А щоб він був якнайменше калорійний і якнайбільше корисний, солодку начинку замінюємо соленою. Як відомо, шпинат і сир – джерела незамінних для організму вітамінів та поживних речовин.
Інгредієнти для пирога
- Для тіста:
25 грамів пресованих дріжджів
півсклянки води
2 чайні ложки цукру
половина чайної ложки солі
2 яйця
100 грамів вершкового масла
борошно
- Для начинки:
300 грамів листя шпинату
1 цибулина
200 грамів кисломолочного сиру
3-4 зубки часнику
сіль
1 яйце
кріп
соняшникова або оливкова олія.
Можна також приготувати пиріг з яйцями і зеленою цибулею.
Як приготувати пиріг зі шпинатом
- Дріжджі розвести у воді з цукром і сіллю. Влити суміш у борошно, замішуючи тісто і по 1 столовій ложці додаючи розтоплене вершкове масло. Замісити густе тісто і поставити його у тепле місце.
- Тим часом приготувати начинку. Цибулину дрібно порізати, підсмажити в олії, додати порізаний шпинат, ще трохи посмажити. Зняти з вогню, додати подрібнений часник.
- Шпинат змішати з сиром, збитим яйцем та кропом.
- Половину тіста розкачати і викласти у форму, зробивши бортики. Усередину викласти всю начинку і прикрити рештою тіста. Зверху пиріг можна помазати яйцем.
Пропонуємо ще рецепт щавлевого пирога.