Картопляні зрази з фаршем

Рецепт смачної і ситної страви. Картопляні зрази готують у багатьох країнах світу, й вони мають безліч варіацій, наприклад, литовські цепеліни або білоруські колдуни. Спільним для багатьох рецептів є картопляне тісто й начинка з м’яса, ліверу, риби, сиру, овочів чи грибів. Картопляні зрази можна відварювати та смажити на сковороді у великій кількості олії.

Ingredients

  • 1 кілограм картоплі

  • 250 грамів м’ясного фаршу

  • 150 грамів цибулі

  • 3 столові ложки панірувальних сухарів

  • 300 грамів борошна

  • 1 яйце

  • сіль, перець

  • соняшникова олія для смаження

  • 50 грамів вершкового масла для готової страви

  • 50 грамів твердого сиру для готової страви

Часто готуєте картоплю? Рекомендуємо ще приготувати картопляно-рисові зрази з грибами.

Directions

  • Картоплю відварити в мундирі в підсоленій воді, до готовності. Охолодити.
  • Цибулю почистити, дрібно нарізати. Обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.
  • Додати сухарі, перемішати, смажити ще 2-3 хвилини.
  • Додати м’ясний фарш, перемішати. Смажити ще приблизно 15-20 хвилин, до готовності фаршу. Готовий фарш посолити і поперчити, перемішати.
  • Картоплю почистити, натерти на крупній тертці. Додати яйце, злегка посолити, перемішати. Частинами додати борошно, добре перемішати. Тісто вийде досить липке.
  • Руки добре змочити водою. Відокремити шматочок тіста. Сформувати в руках плоский корж, всередину покласти порцію фаршу. Загорнути краї тіста, і сформувати зраз.
  • Готові зрази складати на мокру тарілку. Воду в каструлі довести до кипіння, посолити. Акуратно опустити зрази в окріп. Після спливання варити 10 хвилин.
  • Покласти картопляні зрази на тарілку, добре змастити вершковим маслом. Зверху натерти на дрібній тертці сир.

Сподобався рецепт? Рекомендуємо також приготувати картопляні зрази з лівером.

Якщо вам сподобався рецепт картопляних зразів з фаршем, прокоментуйте його та поширте в соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора