Шоколадний штрудель з яблуками

Штрудель ‒ це рулет з начинкою із прісного тіста, в якому крім борошна традиційно мало масла і зовсім немає або дуже мало цукру. Особливістю приготування штруделя є розкачування тіста до дуже тонкого стану. Начинкою для штруделя найчастіше є яблука, також можуть бути вишні чи груші.

Ingredients

  • 220 грамів борошна

  • 40 грамів какао-порошку

  • 110 мілілітрів води

  • сіль

  • 1 яйце

  • 120 грамів вершкового масла

  • 4 великих яблука

  • 150 грамів цукру

  • кориця

  • 100 грамів родзинок

  • цукрова пудра

  • масло для змазування штруделя.

Рекомендуємо також рецепт класичного яблучного штрудля.

Directions

  • Воду нагріти, розтопити в ній масло, трохи остудити, додати яйце, злегка збите з сіллю.
  • Влити отриману суміш в борошно, змішане з какао, і місити тісто, поки воно не стане гладким і не почне відставати від рук. Готове тісто накрити пакетом і дати йому постояти 30 хвилин.
  • Розділити тісто на дві частини. Кожну розкачати на чистому рушнику якомога тонше.
  • Фрукти для начинки нарізати тонкими скибочками. За бажанням, можна очистити.
  • Розкачане тісто посипаємо цукровою пудрою. Зверху викладаємо скибочки фруктів, посипаємо їх цукром та родзинками.
  • Звертаємо нещільний рулет, підігнувши бічні сторони, щоб вся начинка була закрита.
  • За допомогою рушника перекладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом.
  • Випікаємо при 200° протягом 40 хвилин. За час випікання тричі змащуємо рулет розтопленим маслом.

Подобається шоколадна випічка? Спробуйте також приготувати грушевий штрудель з родзинками та корицею.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора