Шоколадний штрудель з яблуками

Поділитись публікацією:

Штрудель ‒ це рулет з начинкою із прісного тіста, в якому крім борошна традиційно мало масла і зовсім немає або дуже мало цукру. Особливістю приготування штруделя є розкачування тіста до дуже тонкого стану. Начинкою для штруделя найчастіше є яблука, також можуть бути вишні чи груші.

Ingredients

Рекомендуємо також рецепт класичного яблучного штрудля.

Directions

  • Воду нагріти, розтопити в ній масло, трохи остудити, додати яйце, злегка збите з сіллю.
  • Влити отриману суміш в борошно, змішане з какао, і місити тісто, поки воно не стане гладким і не почне відставати від рук. Готове тісто накрити пакетом і дати йому постояти 30 хвилин.
  • Розділити тісто на дві частини. Кожну розкачати на чистому рушнику якомога тонше.
  • Фрукти для начинки нарізати тонкими скибочками. За бажанням, можна очистити.
  • Розкачане тісто посипаємо цукровою пудрою. Зверху викладаємо скибочки фруктів, посипаємо їх цукром та родзинками.
  • Звертаємо нещільний рулет, підігнувши бічні сторони, щоб вся начинка була закрита.
  • За допомогою рушника перекладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом.
  • Випікаємо при 200° протягом 40 хвилин. За час випікання тричі змащуємо рулет розтопленим маслом.

Подобається шоколадна випічка? Спробуйте також приготувати грушевий штрудель з родзинками та корицею.

Максим Нікітін
Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Схожі публікації

Печиво “Горішки” з бюджетною начинкою — рецепт замість згущеного молока

Що використати замість згущеного молока – простий рецепт начинки з доступних інгредієнтівНу от перше питання. Начинка. Бо класичний...

Домашній Наполеон за 1 годину — простий крем без дорогих вершків, покроковий рецепт

Чому саме заварний крем: економія і смакНу от перше питання. Крем. Бо багато хто каже що справжній Наполеон...

Соління на Новий рік 2026 — ТОП-3 банки консервації для святкового столу

Чому соління — це не просто закуска, а порятунок столуНу от перше питання. Навіщо? Бо можна ж обійтися...

Квашена капуста на святковий стіл — як зберегти хрусткість, секрети подачі 2026

Чому взагалі капуста втрачає хрусткість: розбираємося в причинахНу от перше питання. Фізика процесу. Бо багато хто каже "капуста...