Шоколадний штрудель з яблуками
Штрудель ‒ це рулет з начинкою із прісного тіста, в якому крім борошна традиційно мало масла і зовсім немає або дуже мало цукру. Особливістю приготування штруделя є розкачування тіста до дуже тонкого стану. Начинкою для штруделя найчастіше є яблука, також можуть бути вишні чи груші.
Ingredients
220 грамів борошна
40 грамів какао-порошку
110 мілілітрів води
сіль
1 яйце
120 грамів вершкового масла
4 великих яблука
150 грамів цукру
кориця
100 грамів родзинок
цукрова пудра
масло для змазування штруделя.
Рекомендуємо також рецепт класичного яблучного штрудля.
Directions
- Воду нагріти, розтопити в ній масло, трохи остудити, додати яйце, злегка збите з сіллю.
- Влити отриману суміш в борошно, змішане з какао, і місити тісто, поки воно не стане гладким і не почне відставати від рук. Готове тісто накрити пакетом і дати йому постояти 30 хвилин.
- Розділити тісто на дві частини. Кожну розкачати на чистому рушнику якомога тонше.
- Фрукти для начинки нарізати тонкими скибочками. За бажанням, можна очистити.
- Розкачане тісто посипаємо цукровою пудрою. Зверху викладаємо скибочки фруктів, посипаємо їх цукром та родзинками.
- Звертаємо нещільний рулет, підігнувши бічні сторони, щоб вся начинка була закрита.
- За допомогою рушника перекладаємо штрудель на деко, застелене пергаментом.
- Випікаємо при 200° протягом 40 хвилин. За час випікання тричі змащуємо рулет розтопленим маслом.
Подобається шоколадна випічка? Спробуйте також приготувати грушевий штрудель з родзинками та корицею.