Перець, фарширований рисом та м’ясом

Ці овочі з м’ясистими стінками та порожниною всередині, наче створені для того, щоб їх чимось заповнювати. А ось і рецепт. Фарширований болгарський перець готувати набагато легше, ніж голубці, хоча спосіб і інгредієнти чимось подібні. А смак – насиченіший, цікавіший, багатший.

Інгредієнти для фаршированого перцю

Рекомендуємо також рецепт перцю, фаршированого рисом та морквою.

Як приготувати фарширований перець

  • Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності, охолодити.
  • Одну цибулину посікти дрібно, підсмажити на олії.
  • Моркву потерти на грубій тертці, додати до цибулі, смажити на малому вогні 10-15 хв.
  • Підсмажені овочі з’єднати з рисом, додати фарш, посолити, поперчити.
  • У кожної перчини видалити плодоніжки, вибрати насіння.
  • Перці наповнити підготовленим фаршем, скласти в глибоку каструлю.
  • Другу цибулину порізати півкільцями, підсмажити на олії до золотистого кольору, додати сметану, довести до кипіння, а тоді додати томатний соус. Посолити, поперчити, перемішати, довести до кипіння і вилити в каструлю з фаршированими перцями. Долити води стільки, щоб ледь покривала верхній шар перчин.
  • Тушкувати перець на малому вогні приблизно 1 годину.
  • Подавати перці, поливши соусом, у якому тушкувалися, або зі сметаною.

Також спробуйте приготувати перець, фарширований курятиною.

Якщо вам сподобався рецепт перцю фаршированого рисом, прокоментуйте його на сайті та поширте серед друзів у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора