Перець, фарширований рисом та м’ясом
Ці овочі з м’ясистими стінками та порожниною всередині, наче створені для того, щоб їх чимось заповнювати. А ось і рецепт. Фарширований болгарський перець готувати набагато легше, ніж голубці, хоча спосіб і інгредієнти чимось подібні. А смак – насиченіший, цікавіший, багатший.
Інгредієнти для фаршированого перцю
1 морквина
2 цибулини
1 скл. круглозернистого рису
200 г м’ясного фаршу
олія для смаження
200 мл сметани
100 мл томатного соусу
сіль, перець на смак.
Рекомендуємо також рецепт перцю, фаршированого рисом та морквою.
Як приготувати фарширований перець
- Рис відварити в підсоленій воді до напівготовності, охолодити.
- Одну цибулину посікти дрібно, підсмажити на олії.
- Моркву потерти на грубій тертці, додати до цибулі, смажити на малому вогні 10-15 хв.
- Підсмажені овочі з’єднати з рисом, додати фарш, посолити, поперчити.
- У кожної перчини видалити плодоніжки, вибрати насіння.
- Перці наповнити підготовленим фаршем, скласти в глибоку каструлю.
- Другу цибулину порізати півкільцями, підсмажити на олії до золотистого кольору, додати сметану, довести до кипіння, а тоді додати томатний соус. Посолити, поперчити, перемішати, довести до кипіння і вилити в каструлю з фаршированими перцями. Долити води стільки, щоб ледь покривала верхній шар перчин.
- Тушкувати перець на малому вогні приблизно 1 годину.
- Подавати перці, поливши соусом, у якому тушкувалися, або зі сметаною.
Також спробуйте приготувати перець, фарширований курятиною.
Якщо вам сподобався рецепт перцю фаршированого рисом, прокоментуйте його на сайті та поширте серед друзів у соцмережах.