Сирники запечені в духовці та мультиварці з бананом | Рецепт на манці
Легкі рецепти як готувати запечені сирники в духовці та мультиварці на манці, з додаванням банану. Корисні та смачні сніданки швидко. Завдяки малій кількості інгрідієнтів та швидкості приготування, такий десерт став улюбленим серед сніданків.
Ті самі сирники, тільки не плавають в олії і не вимагають стояння біля гарячої пательні. Рецепт особливо доречний до сніданку: поставили деко з сирниками у духовку, пішли займатися ранковим процедурами, повернулися – а сніданок уже готовий. Залишиться тільки чай запарити.
Як готувати сирники в духовці
Готувати таку страву одне задоволення, адже вам не потрібно стояти біля сковороди і постійно перевертати, та в олії вони виглядають не дуже апетитно та корисно. Завдяки манній крупі, вони виходять дуже ніжними та соковитими, і менш калорійні. А банан трішки урізноманітить ваш сніданок,який підійде для всієї родини.
Готовий десерт подавайте з сметаною або джемом, також можна посипати тертим шоколадом чи ягодами.
Інгредієнти для сирників
1 кг кисломолочного сиру
2 яйця
150 г манної крупи
1 банан
150 г борошна
щіпка солі, цукор, ванілін, кориця на смак.
Рекомендуємо також приготувати сирники з шоколадом.
рецепт приготування
- Сир пропустити через м’ясорубку або збити в блендері, щоб не було крупинок.
- Додати манну крупу, залишити для набухання на 15 хвилин.
- Всипати борошно, цукор, сіль, ваніль, додати яйця, добре вимішати.
- Руками, змоченими в олії, сформувати кульки, покласти шматочок банану в середину, панірувати їх в манці і викладати на деко, застелене пергаментом.
- Поставити у розігріту до 180 градусів духовку, запікати до зарум’янення.
- Дістати сирники з духовки, подати зі сметаною, варенням або шоколадним сиропом.
Повітряні сирники в мультиварці
Що приготувати на сніданок швидко? Готуйте сирники за нашим рецептом в мультиварці. Мабуть такий спосіб буде найшвидший, займе всього 20 хвилин вашого часу.А банан лише покращить смак вашого десерту. Кінцевий результат точно сподобається вашій родині.
Інгредієнти для десерту
400 г. сиру
1 яйце
2 ст. л. цукру
6 ст. л. манки
100 г. пшеничного борошна
0,5 ч. л. солі
1 пакетик ванільного цукру
50 г. вершкового масла
Спробуйте ще рецепт сирників з маком.
Приготування сирної випічки
- Сир взбиваємо в блендері, для однорідності.
- В сир додаємо цукор, дрібку солі, яйце та ванільний цукор. Ретельно перемішуємо.
- Банан розтираємо виделкою. Теж додаємо до основної маси.
- В готову масу кидаємо манну крупу, мішаємо. Відставляємо на 15 хвилин, щоб вона увібрала в селе зайву рідину.
- З сиркового тіста робимо кульки, обкатуємо в борошні.
- Чашу змащуємо вершковим маслом. Обираєм режим “Випічка”. Готуємо із закритою кришкою 4-5 хвилин з кожної сторони.
- Після приготування бажано викласти готові сирники на паперову серветку. Як тільки вийде зайвий жир, можна подавати до столу.
Щоб ваші сирні оладки вийшли смачними та пухкими варто знати декілька правил: Сир повинен бути вміру сухим, не менше 9% жирності. Тоді, тісто не буде розвалюватись. Сир потрібно ретельно перетерти, щоб не лишилось жодних грудочок. Якщо ж він дуже сухий, додайте ложку сметани. Витягати такий десерт з мультиварки, варто після охолодженя, щоб вони не розпались.
Якщо вам посмакував рецепти сирників у духовціта мультиварці, поділіться ними з друзями у соціальних мережах.