24.03.2015

Картопля по-французьки з грибами

Ця страва давно полюбилася українцям простотою у приготуванні й доступністю, а ще вона дуже смачна й ситна, та й назва гарна. Картопля по-французьки ‒ ідеальна страва у випадку, якщо до вас раптово завітали гості: можна швиденько поставити деко у духовку і йти розважати гостей, поки страва спечеться.

Інгредієнти для страви

  • 500 грамів м’яса

  • 6 великих картоплин

  • 400 грамів печериць

  • 300 грамів твердого сиру

  • 2 середні цибулини

  • майонез

  • олія

  • сіль, перець

Рекомендуємо також рецепт картоплі, фаршированої м’ясом у мультиварці.

Як приготувати картоплю з грибами

  • М’ясо ріжемо як на відбивні, кожен шматочок відбиваємо, солимо та перчимо.
  • Картоплю та цибулю нарізуємо кружальцями, гриби ‒ тоненькими пластинками. Сир тремо на тертці.
  • Деко змазуємо олією, викладаємо на нього картоплю й змазуємо майонезом.
  • Зверху викладаємо відбивні, також змазуємо майонезом.
  • Викладаємо цибулю з грибами, робимо тоненьку сіточку з майонезу, посипаємо сиром.
  • Запікаємо у духовці 45-50 хвилин.

Спробуйте ще приготувати картопляні палюшки з сиром.

Якщо ви полюбляєте готувати картопляні страви і вам сподобався рецепт картоплі по-французьки з грибами, будь ласка, напишіть про це в коментарях.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.