Італійська паста з тунцем і помідорами в одній пательні

Італійська паста з тунцем та помідорами — чудовий вибір для святкового столу, романтичної вечері або ситного обіду. Дізнайтеся, як приготувати пасту з сиром швидко та легко. Такий рецепт макаронів по-італійськи хороший тим, що готується в одній пательні, а отже, через 20-30 хвилин, ви отримаєте смачну страву з морепродуктами.

В Італії, зазвичай пастою називають усі макаронні вироби, та страви з їх використанням. В залежності від регіону країни, популярні різні види італійської пасти, адже її готують враховуючи місцеві, гастрономічні традиції. А ось саме паста з тунцем, популярна практично по всій Італії. Макарони, одні з найпоширеніших продуктів харчування, адже з ними можна приготувати безліч різних страв, до того ж, вони недорогі. А виготовлені з твердих сортів цільнозернового борошна, ще й корисні, так як, містять білок, клітковину і насичують наш організм надовго.

Як приготувати пасту з тунцем і сиром

Як приготувати пасту з тунцем і сиром

Паста з тунцем та помідорами — неймовірне поєднання ароматного соусу зі свіжих томатів та філе тунця, з додаванням червоного базиліка, сиру та спецій. Пасту з тунцем, ви можете готувати з будь-якого виду макаронних виробів. Для соусу, все таки краще використовувати свіжі помідори.

Італійський рецепт настільки смачний та легкий, що ви можете вже сьогодні порадувати своїх близьких вишуканою і водночас швидкою стравою. А з нашим відео-рецептом, ви зможете зробити це, ще в кілька разів простіше. Адже тут, ви дізнаєтесь всі тонкощі приготування.

Цей рецепт настільки унікальний, що за бажанням, ви можете замінити червоний базилік, іншою зеленню, використати той сир, який ви полюбляєте, спеції теж, можуть бути за власним вподобанням. Головне, залишити сам принцип приготування та головний інгредієнт — тунець.

Пропонуємо також, пасту Карбонара з грибами і сметаною.

Інгредієнти

  • Тунець

  • Макарони

  • Помідори

  • Пармезан

  • Цибуля

  • Оливкова олія

  • Вершкове масло

  • Цукор

  • Часник

  • Спеції: сіль, майоран, чорний перець, куркума

  • Зелень: петрушка, кріп, базилік

Рекомендуємо, італійську пасту з анчоусами.

Як приготувати пасту з тунцем:

  • Для початку, заправляємо тунець невеликою кількістю олії та відставляємо в сторону.
  • Цибулю нарізаємо якомога дрібно та відправляємо на розігріту з оливковою олією та вершковим маслом сковороду, додаємо трішки цукру для карамелізації, обсмажуємо до прозорості.
  • Після чого, кидаємо порізані помідори, коли вони стануть м’якими, додаємо подрібнений часник, томати повині готуватись всього 15-20 хвилин.
  • Потім, додаємо спеції, перемішуємо, викладаємо макарони у сковорідку і заливаємо все водою.
  • Коли макарони будуть практично готові, додаємо зелень, залишаємо тушкуватись ще 5 хвилин.
  • Тепер викладаємо до макронів наш тунець, акуратно розмішуємо та посипаємо італійську страву сиром, зверху викладаємо червоний базилік та вимикаємо вогонь..

Пропонуємо, пасту з томатами та куркою від Джеймі Олівера.

Такий рецепт спагетті дуже швидкий, для різноманітності, можна приготувати з каперсами, оливками, шпинатом або навіть грибами. Якщо ви хочете приготувати окремо макарони та соус до них, тоді, паралельно поставте каструлю з підсоленою водою та варіть макаронні вироби на 1-2 хвилини менше, ніж вказано на упаковці.

Для гостроти, в соус іноді додають гострий червоний перець чилі, попередньо видаляючи насіння. Для приготування італійської пасти з морепродуктами, використовуйте лише якісні макарони, щоб під час готування вони не розвалилися, що може зіпсувати святкову страву.

Приготуйте, пасту з свининою в томатно-сметанному соусі.

Теги: