Паста з анчоусами | Рецепт від Максима Нікітіна

Паста з анчоусами та каперсами – легка і водночас оригінальна страва. Спробуйте новий рецепт від Максима Нікітіна з помідорами, руколою і шпинатом. Пропонуємо приготування італійської страви швидко в домашніх умовах. Обов’язково приготуйте її на святковий стіл або для романтичної вечері.

В Італії, анчоуси вважаються ідеальним доповненням до багатьох страв: салатів, бутербродів, зелені, в тому числі і до пасти. Ідеальне поєднання ароматних анчоусів і свіжих трав, робить страву вишуканою та нереально смачною. До речі, паста з рибним соусом, подається без сиру. Обов’язково перегляньте покроковий рецепт з відео, і дізнайтесь, як приготувати пасту з анчоусами, по-новому! Відчуйте смак Італії, з рецептом, від Максима Нікітіна.

З докладним відео-рецептом, ви можете готувати пасту з анчоусами навіть і на кожен день, хоча виглядає вона досить святково і оригінально. Зверніть увагу, що соус солити не потрібно, в анчоусах і каперсах її достатньо.

Рецепт пасти з анчоусами і кедровими горішками

Повноцінної заміни каперсам не існує, ви можете лише використати дуже гострі, подрібнені мариновані огірки, в тій же кількості. Анчоуси підійдуть не лише консервовані в олії, а й засолені, але в такому випадку, їх варто промити, від залишків солі, тим самим збільшивши час приготування пасти.

Відварюючи макарони, не забувайте залишати їх трішки твердими, просто варіть їх на 1 хвилину менше, ніж вказано на упаковці. Так як вони ще готуватимуться в сковорідці, разом з соусом. Для приготування, найкраще, підійде синя цибуля, вона не настільки ядерна. Воду з макарон, додаємо для того, щоб ще більше збагатити смак соусу. Якщо ви любитель гострих страв, можете додати трішки гострого перцю чилі (без насіння). Подавати в гарячому вигляді.

Ingredients

  • Спагеті

  • Анчоуси

  • Каперси

  • Помідори чері

  • Вершкове масло

  • Часник

  • Шпинат

  • Рукола

  • Селера

  • Цибуля

  • Кунжут

  • Кедрові горіхи

  • Спеції: чорний перець, паприка, цукор.

Рекомендуємо, паста з томатами і курячим філе.

Directions

  • На сухій сковороді, підсмажуємо кунжут та кедрові горішки, приблизно 5 хвилин.
  • Дрібно нарізаємо цибулю і смажимо, додаючи подрібнений часник, вершкове масло та порізані навпіл помідори чері.
  • Після чого, кидаємо до сковороди анчоуси, каперси та порізану селеру, перемішуємо. До пасти додаємо спеції.
  • Поки основа тушкується, кидаємо в киплячу воду спагеті.
  • Приварені макаронні вироби викладаємо до сковорідки, поливаючи невеликою кількістю води, у яких вони варились. Перемішуємо і кладемо порізаний шпинат.
  • Все це, перемішуємо та викладаємо на тарілку. Поливаємо соусом, що залишився і посипаємо міксом кунжуту і горіхів. Прикрашаємо листям руколи.

Спробуйте, фаршировані макарони в духовці.

Анчоусів для страви, потрібно зовсім небагато, але повірте, вони додадуть легки та пікантний аромат риби. Сир, для цього рецепту не використовується, але за бажанням, ви можете його включити до пасти, найкращим варіантом буде, пармезан. Якщо у вас не знайшлося помідорів чері, замініть їх звичайними, щільними плодами. За потреби, зніміть з них шкірку, для цього, зробіть хрестоподібні надрізи і опустіть в кип’яток на 15-20 секунд та очистіть, або візьміть в’ялені томати чи помідори у власномусоку. Петрушку в таку страву, додавати не варто, вона переб’є весь аромат рибної пасти, та може зіпсувати оформлення. Краще, візьміть листя базиліку.

Спробуйте, соус до макаронів «Болоньєз»

Якщо у вас надто солоні анчоуси, вимочіть їх кілька разів у воді, після чого залийте оливковою олією, додавши трішки спецій та перцю чилі. Іноді, для приготування соусу до пасти, додають трішки білого сухого вина та порізані оливки, але це за бажанням.Завдяки цукру, смак стає більш об’ємним і незвичним.

Така страва, чудово поєднується з міцними червоними винами, але можна і з білими.

Теги: