Італійська фокача з оливками і розмарином
Фокача – італійська страва. Це паляниця, яку вважають найдавнішою піцою. Справжню італійську фокачу під силу приготувати українським господиням і вживати її замість хліба.
Ingredients
Спробуйте ще приготувати хліб з цибулею, помідорами та сиром
Directions
- У миску налити 2 скл. теплої води і насипати дріжджі, перемішати і залишити на 10 хв.
- Додати борошно, сіль, добре вимісити тісто. Залишити підростати на 1,5 години.
- Тісто прим’яти, викласти на змащене олією деко, прим’яти руками, щоб вийшла пласка паляниця, залишити на 25 хв в теплому місці.
- Розігріти духовку до 200 градусів. Пальцем попротискати тісто і встромити оливки, посипати розмарином, випікати до золотистого кольору приблизно 20–25 хв. Подавати теплою.
Захотілося піци? Спробуйте рецепт піци на сковороді за 5 хвилин. Не пошкодуєте!
Якщо вам сподобалась фокача з оливками і розмарином, будь ласка, прокоментуйте рецепт на сайті та поширте у соцмережах.