Італійська фокача з оливками і розмарином

Фокача – італійська страва. Це паляниця, яку вважають найдавнішою піцою. Справжню італійську фокачу під силу приготувати українським господиням і вживати її замість хліба.

Ingredients

  • 2 скл. води

  • 4,5 скл. борошна

  • 2 ч. ложки сухих дріжджів

  • 2 ч. ложки солі

  • 3 ст. ложки олії

  • 25 оливок без кісточок

  • розмарин (бажано свіжий).

Спробуйте ще приготувати хліб з цибулею, помідорами та сиром 

Directions

  • У миску налити 2 скл. теплої води і насипати дріжджі, перемішати і залишити на 10 хв.
  • Додати борошно, сіль, добре вимісити тісто. Залишити підростати на 1,5 години.
  • Тісто прим’яти, викласти на змащене олією деко, прим’яти  руками, щоб вийшла пласка паляниця, залишити на 25 хв в теплому місці.
  • Розігріти духовку до 200 градусів. Пальцем попротискати тісто і встромити оливки, посипати розмарином, випікати до золотистого кольору приблизно 20–25 хв. Подавати теплою.

Захотілося піци? Спробуйте рецепт піци на сковороді за 5 хвилин. Не пошкодуєте!

Якщо вам сподобалась фокача з оливками і розмарином, будь ласка, прокоментуйте рецепт на сайті та поширте у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора