21.08.2015

Гарбузовий хліб з цибулею і горіхами

Рецепт хліба для справжніх гурманів. Скибка такого може бути самостійною стравою – їж і насолоджуйся!

Інгредієнти для гарбузового хліба

  • 250 г гарбуза

  • 50-60 г дріжджів

  • 350-400 г борошна

  • 2 зубці часнику

  • 7 волоських горіхів

  • 8 ст. ложок олії

  • 1 ст. ложка цукру

  • 100 г манної крупи

  • 2 цибулини

  • прованські трави, мак.

Приготуйте також солодкий гарбузовий хліб.

Як приготувати гарбузовий хліб з цибулею і горіхами

  • Гарбуз відварити в 1 скл. води і пом’яти разом з юшкою товкачиком.
  • До борошна додати дріжджі, розтерті з цукром, гарбузове пюре, манку і сіль, насамкінець 3 ст. ложки олії.
  • Залишити на 1 год в холодильнику під плівкою. Олію нагріти на сковорідці, додати часник і просмажити до золотого кольору, після цього часник дістати, і засмажити на цій олії порізану цибулю, до якої наприкінці додати прованські трави.
  • Горіхи почистити і подрібнити. Дістати тісто з холодильника і вмісити в нього цибулю і горіхи.
  • Дати підійти тісту в теплому місці під рушником. Тісто має збільшитися вдвічі.
  • Форму змастити олією і посипати сухим маком, викласти тісто і дати йому підійти. Пекти 45-55 хв.

Скуштуйте також хліб з картоплею, який довго не черствіє.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.