Грецький святковий бісквіт
Бісквіт – звісно, не економ-десерт. Зате який смачний він виходить! Ми приготували для вас рецепт вишуканого грецького бісквіта з фісташками і мигдалем.
Але поле для вашої фантазії залишається безмежним: експериментуйте, додавайте улюблені спеції та сухофрукти, створіть свій ідеальний бісквіт!
Інгредієнти для грецького бісквіта
По 9 білків і жовтків
250 г цукру
2 ч. ложки апельсинової цедри
ваніль, кориця
2 ст. ложки коньяку
дрібка солі
250 г вершкового масла
280 г борошна
1,5 ч. ложки розпушувача
2 ст. ложки фісташок
100 г мигдалю
цукрова пудра.
Радимо також приготувати бісквітний торт “Їжачок”.
Як приготувати грецький святковий бісквіт
- Збити білки на високій швидкості, поступово додаючи 150 г цукру, до густої піни, наприкінці всипати сіль і продовжувати збивати 1–2 хв, поставити в холодильник.
- Жовтки збити добіла зі 100 г цукру, додати масло, ваніль, цедру, корицю, коньяк, насамкінець мигдаль, перемішати ложкою.
- Поступово у жовтки ввести білки і борошно, злегка перемішуючи ложкою, додати фісташки.
- Випікати на встеленому пергаментом деку за температури 180 градусів 45-50 хв, охолодити, вийняти, застелити гачкованою серветкою, посипати пудрою, акуратно зняти серветку (має залишитися візерунок).
Скуштуйте також вишневий бісквіт.
Якщо вам сподобався рецепт грецького святкового бісквіта, поділіться ним у соціальних мережах.