16.09.2015

Грецький святковий бісквіт

Бісквіт – звісно, не економ-десерт. Зате який смачний він виходить! Ми приготували для вас рецепт вишуканого грецького бісквіта з фісташками і мигдалем.

Але поле для вашої фантазії залишається безмежним: експериментуйте, додавайте улюблені спеції та сухофрукти, створіть свій ідеальний бісквіт!

Інгредієнти для грецького бісквіта

  • По 9 білків і жовтків

  • 250 г цукру

  • 2 ч. ложки апельсинової цедри

  • ваніль, кориця

  • 2 ст. ложки коньяку

  • дрібка солі

  • 250 г вершкового масла

  • 280 г борошна

  • 1,5 ч. ложки розпушувача

  • 2 ст. ложки фісташок

  • 100 г мигдалю

  • цукрова пудра.

Радимо також приготувати бісквітний торт “Їжачок”.

Як приготувати грецький святковий бісквіт

  • Збити білки на високій швидкості, поступово додаючи 150 г цукру, до густої піни, наприкінці всипати сіль і продовжувати збивати 1–2 хв, поставити в холодильник.
  • Жовтки збити добіла зі 100 г цукру, додати масло, ваніль, цедру, корицю, коньяк, насамкінець мигдаль, перемішати ложкою.
  • Поступово у жовтки ввести білки і борошно, злегка перемішуючи ложкою, додати фісташки.
  • Випікати на встеленому пергаментом деку за температури 180 градусів 45-50 хв, охолодити, вийняти, застелити гачкованою серветкою, посипати пудрою, акуратно зняти серветку (має залишитися візерунок).

Скуштуйте також вишневий бісквіт.

Якщо вам сподобався рецепт грецького святкового бісквіта, поділіться ним у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.