Наливка «No problem»
За цим універсальним рецептом наливки можна приготувати відразу кілька видів напоїв. Вони виходять неміцними, жіночими.
Інгредієнти для наливки
На трилітрову банку 2 кг вишень (або малини, або смородини, або винограду, можна заморожені)
800 г цукру
1 скл. води.
Радимо спробувати приготувати запашну трояндову наливку.
Як приготувати наливку «No problem»
- Вишні вимити, можна видалити кісточки (вони надають легкий специфічний аромат), засипати в банку, поступово пересипаючи цукром, додати воду.
- Заповнювати не доверху: вишня буде бродити і підніматися. Потім розім’яти вишні скалкою або товкачем, одягнути на банку тонку медичну гумову рукавичку, закріпивши її гумкою. Рукавичку попередньо проколоти в одному місці тонкою голкою.
- Поставити банку в тепле місце (на сонячне вікно). Скоро рукавичка наповниться повітрям, а коли опаде – наливка готова.
- Профільтрувати через марлю, дати відстоятися 1–2 дні. Потім профільтруватиї ще раз і розлити у пляшки. Настояти ще 1–2 місяці.
- Із вишень, що залишилися, можна приготувати солодке вино. У ту ж 3-літрову банку з вишнями залити 30%-ний цукровий сироп (1,5 л води і 500 г цукру довести до кипіння і охолодити).
- Одягнути на банку рукавичку і чекати закінчення бродіння. Вино теж потрібно фільтрувати через марлю.
Скуштуйте також домашню полуничну наливку.
Якщо вам сподобався рецепт наливки «No problem», поділіться ним у соціальних мережах.