16.09.2015

Наливка «No problem»

За цим універсальним рецептом наливки можна приготувати відразу кілька видів напоїв. Вони виходять неміцними, жіночими.

Інгредієнти для наливки

  • На трилітрову банку 2 кг вишень (або малини, або смородини, або винограду, можна заморожені)

  • 800 г цукру

  • 1 скл. води.

Радимо спробувати приготувати запашну трояндову наливку.

Як приготувати наливку «No problem»

  • Вишні вимити, можна видалити кісточки (вони надають легкий специфічний аромат), засипати в банку, поступово пересипаючи цукром, додати воду.
  • Заповнювати не доверху: вишня буде бродити і підніматися. Потім розім’яти вишні скалкою або товкачем, одягнути на банку тонку медичну гумову рукавичку, закріпивши її гумкою. Рукавичку попередньо проколоти в одному місці тонкою голкою.
  • Поставити банку в тепле місце (на сонячне вікно). Скоро рукавичка наповниться повітрям, а коли опаде – наливка готова.
  • Профільтрувати через марлю, дати відстоятися 1–2 дні. Потім профільтруватиї ще раз і розлити у пляшки. Настояти ще 1–2 місяці.
  • Із вишень, що залишилися, можна приготувати солодке вино. У ту ж 3-літрову банку з вишнями залити 30%-ний цукровий сироп (1,5 л води і 500 г цукру довести до кипіння і охолодити).
  • Одягнути на банку рукавичку і чекати закінчення бродіння. Вино теж потрібно фільтрувати через марлю.

Скуштуйте також домашню полуничну наливку.

Якщо вам сподобався рецепт наливки «No problem», поділіться ним у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.