Гречана запіканка з куркою та печерицями
Якщо з учора залишилося трохи гречки – чудово. Якщо ні – варто зварити спеціально для цього рецепта, адже гречана запіканка з курячим м’ясом та печерицями виходить просто неперевершена. Волога, соковита, ароматна – вона нікого не залишить байдужим, навіть тих, хто не надто полюбляє гречку у якості гарніру. Повірте, тут вона дуже доречна.
Інгредієнти для запіканки з гречки
300 г вареної гречки
300 г курячого філе
300 г печериць
1 велика цибулина
200 г сметани
1 яйце
100 г твердого сиру
соняшникова олія або вершкове масло для смаження
сіль, перець на смак.
Рекомендуємо також переглянути: Як смачно приготувати гречку – 8 найкращих рецептів.
Як приготувати гречано-м’ясну запіканку з грибами
- Цибулю посікти дрібно. Печериці порізати тоненькими скибочками.
- Куряче філе порізати на дрібні шматочки, обсмажити на розігрітій пательні в невеликій кількості олії. Додати дрібно порізану цибулю, смажити до золотистого кольору, після чого покласти порізані печериці. Готувати до випарування рідини. Посолити, поперчити,зняти з вогню.
- У глибоке деко або пательню діаметром приблизно 24-25 см викласти підсмажену суміш курячого м’яса, цибулі та грибів. Зверху покласти варену гречку, розрівняти.
- Яйце збити зі сметаною, трішки підсолити до смаку і залити цією сумішшю інгредієнти для запіканки.
- Зверху посипати потертим на грубій тертці сиром.
- Поставити деко із запіканкою в розігріту до 180 градусів духовку, запікати до зарум’янення сирної скоринки.
- Готову запіканку дістати з духовки. Дати трішки схолонути (5-10 хв.) порізати на порційні квадрати, подавати зі сметаною або соусом тартар.
Спробуйте також рецепт розсипчастої гречки з м’ясом у мультиварці.
Вам сподобався рецепт гречаної запіканки з куркою та печерицями? Готуєте подібну страву, але з іншим набором продуктів і називаєте її інакше? Опишіть свої кулінарні надбання в коментарях.