Розсипчаста гречка з м’ясом у мультиварці
Мультиварка – просто професіонал у приготуванні каш. А якщо гречку приготувати ще й з додаванням м’яса та овочів – успіх гарантований.
Інгредієнти для розсипчастої гречки
2 мірні скл. гречаної крупи
4 мірні скл. води
400 г м’яса (курятина або свинина)
1 велика цибулина
1 середня морквина
олія для смаження
Приготуйте також грибний суп з гречкою.
Як приготувати гречку в мультиварці
- Гречку перебрати і промити.
- М’ясо порізати маленькими шматочками.
- Цибулю посікти кубиками, моркву – соломкою або натерти на крупній тертці.
- М’ясо обсмажити в мультиварці на режимі «смаження» або «випічка» хвилин 15-20 на олії, не закриваючи кришки.
- До м’яса додати подрібнені овочі, перемішати і обсмажувати в тому ж режимі ще хвилин 15.
- Покласти промиту гречку. Залити водою, посолити і поперчити, перемішати.
- Закрити кришку мультиварки, обрати режим «гречка».
- Після сигналу про готовність кришку не відкривати 5-10 хвилин, щоб каша добре пропарилася.
- Подавати до столу, притрусивши свіжою зеленню.
Рекомендуємо також рецепт гречаників.