29.05.2015

Розсипчаста гречка з м’ясом у мультиварці

Мультиварка – просто професіонал у приготуванні каш. А якщо гречку приготувати ще й з додаванням м’яса та овочів – успіх гарантований.

Інгредієнти для розсипчастої гречки

  • 2 мірні скл. гречаної крупи

  • 4 мірні скл. води

  • 400 г м’яса (курятина або свинина)

  • 1 велика цибулина

  • 1 середня морквина

  • олія для смаження

Приготуйте також грибний суп з гречкою.

Як приготувати гречку в мультиварці

  • Гречку перебрати і промити.
  • М’ясо порізати маленькими шматочками.
  • Цибулю посікти кубиками, моркву – соломкою або натерти на крупній тертці.
  • М’ясо обсмажити в мультиварці на режимі «смаження» або «випічка» хвилин 15-20 на олії, не закриваючи кришки.
  • До м’яса додати подрібнені овочі, перемішати і обсмажувати в тому ж режимі ще хвилин 15.
  • Покласти промиту гречку. Залити водою, посолити і поперчити, перемішати.
  • Закрити кришку мультиварки, обрати режим «гречка».
  • Після сигналу про готовність кришку не відкривати 5-10 хвилин, щоб каша добре пропарилася.
  • Подавати до столу, притрусивши свіжою зеленню.

Рекомендуємо також рецепт гречаників.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.