21.04.2016

Як замісити тісто на чебуреки | Рецепт приготування у духовці

Як замісити тісто на чебуреки? Спробуйте, рецепт приготування у духовці. А ще, дізнайтеся, 4 найкращих способи, замісити тісто на чебуреки: на воді, кефірі, дріжджове на горілці та заварне на молоці.

Традиційний рецепт улюблених чебуреків із незвичним способом приготування – у духовці. Ситно, смачно і водночас менш калорійно. Їх спокійно можна подавати дітям. А якщо маєте просторе деко на всю духовку – то ще й зекономите час, який зазвичай витрачається на смаження у пательні.

4 способи замісити тісто на чебуреки

Рецептів приготування тіста на чебуреки існує дуже багато, але не завжди воно виходить смачне та хрустке. Традиційно, його готують на воді, дріжджах, молоці, іноді з горілкою або кефіром. Готувати правильні чебуреки можна не лише на сковорідці, а й мікрохвильовці, мультиварці або духовці.

Начинка для чебуреків може бути будь-яка: з м’ясом, сиром та зеленню, картоплею, сиром або капустою. Головне, правильно приготувати основу для запікання чебуреків, щоб вона була тонкою та еластичною. Звичайно, купити готові чебуреки, можна і в магазині, проте, приготовані в домашніх умовах, завжди виходять ніжні всередині, але хрусткі зовні, а головне —  якісні. Тому, ми підготували 4 найкращі способи замісити тісто.

1. Класичний рецепт чебуреків на воді

 Класичний рецепт чебуреків на воді

Найпростіший спосіб приготувати хрустке тісто на чебуреки, який не потребує великої кількості інгредієнтів. Навіть приготоване на воді, воно буде смачним як і в гарячому вигляді, так і в холодному.

Тісто залишають полежати певний час для того, щоб воно стало м’яким та еластичним, і можна було легко розкачати без розривів. Фарш можете використовувати будь-який, або взагалі замінити його сиром чи овочами.

Інгредієнти

  • Для тіста:
  • 200 грамів борошна

  • 1/2 склянки холодної води

  • 2,5 столові ложки олії

  • 1 куряче яйце

  • сіль

  • Для начинки:
  • змішаний м’ясний фарш

  • зелень

  • мелений чорний перець

  • цибуля

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати кабачкові чебуреки.

Приготування

  • Борошно просіяти, щоб збагатити його киснем. З’єднати борошно з яйцем, добре перемішати, щоб утворилась розсипчаста суміш. Додати олію і продовжувати вимішувати.
  • У холодну воду додати дрібку солі, перемішати і влити до тіста. Замісити еластичне, гладеньке і м’яке тісто.
  • Обгорнути його харчовою плівкою і поставити у холодильник на 2 години.
  • Фарш змолоти на дрібну насадку. Цибулю почистити, помити і подрібнити за допомогою блендера або натерти на дрібній тертці, додати до фаршу, добре вимішати.
  • Посолити, поперчити і ще раз ретельно перемішати. За бажанням можна додати у фарш подрібнену зелень.
  • Тісто дістати з холодильника, розділити на порції і розкачати невеличкі тонкі коржі, викласти начинку, загорнути і за допомогою виделки щільно закріпити краї.
  • Деко застелити пергаментом, змазати олією або вершковим маслом, викласти чебуреки.
  • За бажанням куряче яйце збити і змазати чебуреки, можна також посипати натертим на крупній тертці твердим сиром.
  • Поставити чебуреки в розігріту духовку до 180º та випікати протягом 2о-25 хвилин до зарум’янення.

2. Рецепт тіста на кефірі

Такі чебуреки, можна розігрівати в мікрохвильовці, смак страви від цього не зміниться. Головне, щоб борошно було вищого сорту і просіяне, а олія — рафінована. Випічка на кефірі, як відомо, виходить досить ніжна та повітряна, тому, якщо ви не надто полюбляєте хрустке тісто, тоді цей рецепт саме для вас.  Тісто підходить навіть для приготування не лише чебуреків, а й пельменів та хінкалі.

Інгредієнти

  • 400 г. борошна

  • 1 скл. кефіру

  • 1 яйце

  • 100 мл. соняшникової олії

  • Сіль

Пропонуємо, рецепт чебуреків з картоплею та сиром.

Приготування

  • Яйце змішати з кефіром за допомогою виделки. Посолити, коли маса стане однорідною.
  • Повільно додавати просіяне борошно до кефірної маси.
  • Для початку рекомендується вимішувати в посудині, коли тісто стане тугим, перекласти на робочу поверхню та вимішувати руками.
  • Готове тісто, слід залишити на 20 хвилин, закривши харчовою плівкою або кухонним рушником. Далі, маса готова до приготування.

3. Дріжджове тісто з горілкою

Ще один варіант приготування основи для чебуреків в духовці. Завдяки горілці, вони виходять з апетитними пухирцями, як в чебуречних, проте якісні, адже — домашні.

Горілка повинна містити 40 градусів і бути якісна, можна використовувати і самогонку, але обов’язково без запаху, щоб не перебити смак та аромат самої випічки. Після того, як ви замісили тісто для чебуреків, обов’язково залишіть його, принаймні на 30 хвилин.

Інгредієнти

  • 300 мл води

  • 40 г. масла

  • 11 г дріжджів

  • 1 ч. л. цукру без гірки

  • 1 ст. л. горілки

  • Борошно

  • Сіль

Рекомендуємо, рецепт рогаликів на кефірі.

Приготування

  • У гарячу воду додаємо масло, сіль, ложку цукру (неповну), та розмішуємо до повного розчинення.
  • Після того як розтануло масло, вливаємо горілку, охолоджуємо до кімнатної температури.
  • Додаємо борошно та сухі дріжджі. Вимішуємо масу та залишаємо в теплому місці на пів години.

4. Заварне тісто на молоці

Для цього рецепту, можна використати незбиране молоко. Для покращення смаку додаємо цукор, але слід пам’ятати, при великій кількості цукру, чебуреки в духовці, швидко підгорятимуть. Тому не варто класти більшу кількість цукру, за вказану в рецепті нижче. Яйце не слід, додавати у гаряче тісто, так як воно може зваритися,тому масу варто охолодити до кімнатної температури.

За цим рецептом не потрібно готувати на кип’ятку, вистачить просто, довести до кипіння, смак та структура, однаково залишиться незмінним. Вони виходять розсипчасті, але які просто тануть у роті.

Інгредієнти

  • 450 г. борошна

  • 150 мл. молока

  • 1 ч. л. солі

  • 1 яйце

  • 0,5 ч. л . цукру

  • 15 мл. олії

Приготуйте ще, пиріжки з сиром та зеленню у духовці.

Приготування

  • Молоко довести до кипіння, після чого, зняти з вогню. Додати цукор, сіль та олію, розмішуємо.
  • Додаємо пів склянки борошна та постійно перемішуємо. Залишаємо до охолодження (повинно бути кімнатної температури).
  • До тіста додаємо яйце (можна окремо збити виделкою і додати до маси).
  • Частинами додаємо решту борошна, коли стане важче вимішувати, викладаємо на робочу поверхню. присипаною борошном, вимішуємо, потім, кладемо в пакет. Залишаємо на 25 хвилин.
  • Дістаємо тісто, ще трохи вимішуємо та знову залишаємо відпочити на 20 хвилин. Після чого, можна приступати до приготування.

Пропонуємо ще, ліниві хачапурі з бринзою.

Для соковитості начинки, можете дрібно нарізати цибулю, а не пропускати через м’ясорубку. А якщо боїтеся, що вона залишиться не пропечена а сира, то попередньо, обсмажте її у невеликій кількості олії до золотистості. Не забувайте, що перед кожною викладкою начинки на тісто, фарш потрібно перемішувати, адже може виходити рідина з цибулі.

Рекомендуємо також рецепт чебуреків з черемшею.

Якщо вам сподобався рецепт чебуреків у духовці, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.