Як замісити тісто на чебуреки | Рецепт приготування у духовці

Як замісити тісто на чебуреки? Спробуйте, рецепт приготування у духовці. А ще, дізнайтеся, 5 найкращих способів, замісити тісто на чебуреки: на воді, кефірі, дріжджове на горілці та заварне на молоці. Оберіть свій улюблений, рецепт тіста на чебуреки.

Традиційний рецепт улюблених чебуреків із незвичним способом приготування – у духовці. Ситно, смачно і водночас менш калорійно. Їх спокійно можна подавати дітям. А якщо маєте просторе деко на всю духовку – то ще й зекономите час, який зазвичай витрачається на смаження у пательні.

Рецепти тіста на чебуреки

Рецепти тіста на чебуреки

Рецептів приготування тіста на чебуреки існує дуже багато, але не завжди воно виходить смачне та хрустке. Традиційно, його готують на воді, дріжджах, молоці, іноді з горілкою або кефіром. Готувати правильні та ідеальні чебуреки можна не лише на сковорідці, а й мікрохвильовці, мультиварці або духовці.

Начинка для чебуреків може бути будь-яка: з м’ясом, сиром та зеленню, картоплею, сиром або капустою. Головне, правильно приготувати основу для запікання чебуреків, щоб вона була тонкою та еластичною. Звичайно, купити готові чебуреки, можна і в магазині, проте, приготовані в домашніх умовах, завжди виходять ніжні всередині, але хрусткі зовні, а головне —  якісні. Тому, ми підготували 5 найкращих рецептів приготувати тісто.

1. Класичний рецепт чебуреків на воді

 Класичний рецепт чебуреків на воді

Найпростіший спосіб приготувати хрустке тісто на чебуреки, який не потребує великої кількості інгредієнтів. Навіть приготоване на воді, воно буде смачним як і в гарячому вигляді, так і в холодному. Щоб тісто на чебуреки вийшло ще більш ніжне, замість звичайної води можна використати мінеральну. Головне, використовуйте холодну воду, навіть крижану.

Для приготування тіста на воді, варто обирате якісне борошно першого сорту та ретельно його просіяти, можна й двічі. Це потрібно для того, щоб основа для випічки не була твердою, а навпаки – еластичною. Тісто залишають полежати певний час для того, щоб воно стало м’яким та еластичним, і можна було легко розкачати без розривів. Фарш можете використовувати будь-який, або взагалі замінити його сиром чи овочами.

Ingredients

  • Для тіста:
  • 200 грамів борошна

  • 1/2 склянки холодної води

  • 2,5 столові ложки олії

  • 1 куряче яйце

  • сіль

  • Для начинки:
  • змішаний м’ясний фарш

  • зелень

  • мелений чорний перець

  • цибуля

  • сіль.

Спробуйте ще приготувати кабачкові чебуреки.

Directions

  • Борошно просіяти, щоб збагатити його киснем. З’єднати борошно з яйцем, добре перемішати, щоб утворилась розсипчаста суміш. Додати олію і продовжувати вимішувати.
  • У холодну воду додати дрібку солі, перемішати і влити до тіста. Замісити еластичне, гладеньке і м’яке тісто.
  • Обгорнути його харчовою плівкою і поставити у холодильник на 2 години.
  • Фарш змолоти на дрібну насадку. Цибулю почистити, помити і подрібнити за допомогою блендера або натерти на дрібній тертці, додати до фаршу, добре вимішати.
  • Посолити, поперчити і ще раз ретельно перемішати. За бажанням можна додати у фарш подрібнену зелень.
  • Тісто дістати з холодильника, розділити на порції і розкачати невеличкі тонкі коржі, викласти начинку, загорнути і за допомогою виделки щільно закріпити краї.
  • Деко застелити пергаментом, змазати олією або вершковим маслом, викласти чебуреки.
  • За бажанням куряче яйце збити і змазати чебуреки, можна також посипати натертим на крупній тертці твердим сиром.
  • Поставити чебуреки в розігріту духовку до 180º та випікати протягом 2о-25 хвилин до зарум’янення.

2. Тісто на чебуреки на кефірі

Рецепт тіста на кефірі

Такі чебуреки на кефірі, можна розігрівати в мікрохвильовці, смак страви від цього не зміниться. Головне, щоб борошно було вищого сорту і просіяне, а олія — рафінована. Випічка на кефірі, як відомо, виходить досить ніжна та повітряна, тому, якщо ви не надто полюбляєте хрустке тісто, тоді цей рецепт саме для вас. А ще, навіть холодні чебуреки на кефірі, залишаться м’якими та смачними, що не скажеш про приготування на воді. Тісто підходить навіть для приготування не лише чебуреків, а й пельменів та хінкалі.

Щоб чебуреки на кефірі вийшли не лише смані, а й ідеальні зовні, перед випіканням або смаженням, притисніть з’єднані краї виделкою або загорніть їх у вигляді косички (загортати варто в одну сторону з нахлестом одне на одне), створюючи таким чином візерунок. Така порада підійде до будь-якого рецепту смачних чебуреків.

Ingredients

  • 400 г. борошна

  • 1 скл. кефіру

  • 1 яйце

  • 100 мл. соняшникової олії

  • Сіль

Пропонуємо, рецепт чебуреків з картоплею та сиром.

Directions

  • Яйце змішати з кефіром за допомогою виделки. Посолити, коли маса стане однорідною.
  • Повільно додавати просіяне борошно до кефірної маси.
  • Для початку рекомендується вимішувати в посудині, коли тісто стане тугим, перекласти на робочу поверхню та вимішувати руками.
  • Готове тісто, слід залишити на 20 хвилин, закривши харчовою плівкою або кухонним рушником. Далі, маса готова до приготування.

3. Дріжджове тісто з горілкою

 Дріжджове тісто з горілкою

Ще один варіант приготування основи для чебуреків в духовці. Завдяки горілці, вони виходять з апетитними пухирцями, як в чебуречних, проте якісні, адже — домашні та дуже смачні. В дріжджовому тісті, горілк замінює розпушувач, робить страву більш пишною та повітряною, яка довго не черствіє. Для аромату та покращення смаку, приготувати тісто, можна не лише на воді, а на овочевому або м’ясному бульйоні.

Горілка повинна містити 40 градусів і бути якісна, можна використовувати і самогонку, але обов’язково без запаху, щоб не перебити смак та аромат самої випічки. Після того, як ви замісили тісто для чебуреків, обов’язково залишіть його, принаймні на 30 хвилин.

Ingredients

  • 300 мл води

  • 40 г. масла

  • 11 г дріжджів

  • 1 ч. л. цукру без гірки

  • 1 ст. л. горілки

  • Борошно

  • Сіль

Рекомендуємо, рецепт рогаликів на кефірі.

Directions

  • У гарячу воду додаємо масло, сіль, ложку цукру (неповну), та розмішуємо до повного розчинення.
  • Після того як розтануло масло, вливаємо горілку, охолоджуємо до кімнатної температури.
  • Додаємо борошно та сухі дріжджі. Вимішуємо масу та залишаємо в теплому місці на пів години.

4. Заварне тісто на молоці

Заварне тісто на молоці

Для цього рецепту, можна використати незбиране молоко. Для покращення смаку додаємо цукор, але слід пам’ятати, при великій кількості цукру, чебуреки в духовці, швидко підгорятимуть. Тому не варто класти більшу кількість цукру, за вказану в рецепті нижче. Яйце не слід, додавати у гаряче тісто, так як воно може зваритися,тому масу варто охолодити до кімнатної температури.

За цим рецептом не потрібно готувати чебуреки на кип’ятку, вистачить просто, довести до кипіння, смак та структура, однаково залишиться незмінним. Чебуреки на гарячій воді виходять розсипчасті, але які просто тануть у роті. Щоб чебуреки не були жирні, запечіть їх у духовці, так у вас вийде смачний обід або перекус для дітей, адже така випічка є смачна та навіть корисна.

Ingredients

  • 450 г. борошна

  • 150 мл. молока

  • 1 ч. л. солі

  • 1 яйце

  • 0,5 ч. л . цукру

  • 15 мл. олії

Приготуйте ще, пиріжки з сиром та зеленню у духовці.

Directions

  • Молоко довести до кипіння, після чого, зняти з вогню. Додати цукор, сіль та олію, розмішуємо.
  • Додаємо пів склянки борошна та постійно перемішуємо. Залишаємо до охолодження (повинно бути кімнатної температури).
  • До тіста додаємо яйце (можна окремо збити виделкою і додати до маси).
  • Частинами додаємо решту борошна, коли стане важче вимішувати, викладаємо на робочу поверхню. присипаною борошном, вимішуємо, потім, кладемо в пакет. Залишаємо на 25 хвилин.
  • Дістаємо тісто, ще трохи вимішуємо та знову залишаємо відпочити на 20 хвилин. Після чого, можна приступати до приготування.

5. Заварне тісто (на кип’ятку) на чебуреки з горілкою

Заварне тісто (на кип'ятку) на чебуреки з горілкою

Рецепт заварного тіста на чебуреки виходить хрустким зовні та ніжним всередині, його можна нелише запікати на сковороді, а й смажити на сковорідці. Такі чебуреки виходять смачніші ніж в будь-якій чебуречній чи на базарі. А все тому, що горілка в бездріжджовому тісті, робить випічку пористою та хрусткою.

Тісто з легкістю можна заморозити, де воно може зберігатися кілька місяців. Сформовані чебуреки смажити потрібно одразу, щоб сік не розтікся по всьому тісті. Якщо ви готуєте в сковороді, обирайте лише рафіновану олію. 1 куряче яйце можна замінити 4 перепелиними. Подавати найкраще з пікантним соусом або томатним соком.

Ingredients

  • 2,5-3 скл борошна

  • 350 мл води

  • 0,5 ч. л. солі

  • 2 ст. л. олії

  • 1 яйце

  • 1 ст. л. горілки

Спробуйте, рецепт тіста на пельмені на мінеральній воді.

Directions

  • Для початку кип’ятимо воду, додавши в каструлю сіль та олію.
  • Коли сіль повністю розчинилась, всипаємо 0,5 склянки борошна, постійно підсипаючи та інтенсивно розмішуючи.
  • Вимикаєо вогонь та продовжуємо вимішувати поки маса не стане однорідною та густою.
  • Після чого, вбиваємо туди яйце та вливаємо горілку, знову перемішуємо.
  • На робочу поверхню висипаємо решту борошна, викладаємо тісто та ретельно замішуємо заварне тісто на окропі для чебуреків.
  • Коли тісто перестане прилипати до рук, загортаємо його у харчову плівку та відправляємо в холодильник приблизно на 30 хвилин. Після чого можна починати готувати чебуреки на горілці.

Пропонуємо ще, ліниві хачапурі з бринзою.

Для соковитості начинки, можете дрібно нарізати цибулю, а не пропускати через м’ясорубку. А якщо боїтеся, що вона залишиться не пропечена а сира, то попередньо, обсмажте її у невеликій кількості олії до золотистості. Не забувайте, що перед кожною викладкою начинки на тісто, фарш потрібно перемішувати, адже може виходити рідина з цибулі. Гарним варіантом начинки на чебуреки буде суміш фаршу з свинини та яловчини. Не завадить і трішки ароматних спецій.

В якості начинки можна використовувати не лише м’ясо, але і кисломолочний солоний сир із зеленню, наприклад фету, твердий сир, капусту, боби, рис з яйцями, гриби, куряче м’ясо, субпродукти або сир гауда з помідорами.

Рекомендуємо також рецепт чебуреків з черемшею.

Якщо вам сподобався рецепт чебуреків у духовці, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора