Чебуреки з картоплею та сиром
Як правильно приготувати чебуреки? Які підібрати інгрідієнти? Рецептів багато. Чебуреки бувають не лише з м’ясом. Нічим не гірші вони і з іншими начинками. Скажімо, з картоплею, сиром та зеленню. Виходить ситно, смачно та ароматно. Звісно, якщо приготувати з душею. Ось наш варіант приготування смачного чебурека.
Інгредієнти для чебуреків
- Тісто:
350 грамів кефіру
3 столові ложки сметани
120 грамів вершкового масла
2 яйця
0,5 чайної ложки солі
- Начинка:
1 кілограм картоплі
200 грамів твердого сиру
40 грамів вершкового масла
сіль
чорний мелений перець
зелень кропу
соняшникова олія для смаження
Можна також приготувати чебуреки з м’ясом та зеленою цибулею.
Рецепт приготування чебуреків з картоплею та сиром
- Яйця, сіль, кефір, сметану, розтоплене масло змішати і, додаючи борошно, замісити туге тісто. Залишити його на півгодини, накривши рушником.
- Для начинки зварити картоплю. Воду зцідити, а картоплю розім’яти, посолити і додати потертий на грубу тертку сир, дрібно порізаний кріп, масло. Поперчити і ретельно вимішати.
- Відщипнути приблизно 50 грамів тіста, розкачати його діаметром 15 сантиметрів. На половину круга намащуємо начинку, накриваємо другою половиною і заліплюємо.
- Обсмажити з обох боків до готовності.
Радимо ще рецепт чебуреків із кабачків.