Часникові стрілки в сметані
Хто б міг подумати, що часникові стрілки, які зазвичай дачники чи городники-любителі видаляють і викидають на сміття чи компост, можуть стати справжнісіньким делікатесом! Рецепт на дивовижу простий і не потребує багатьох інгредієнтів. А готова пікантна страва може стати чудовим додатком як до м’яса, так і до молодої картоплі, рису чи макаронів.
Ingredients
300 г часникових стрілок
200 мл. сметани
1 ст. ложка борошна
сіль, перець
зелень до смаку
олія для смаження.
Спробуйте ще приготувати ароматні булочки з часником до борщу.
як приготувати часникові стрілки
- Часникові стрілки помити, перебрати, видалити “коробочки” з насінням. Решту стрілок порізати на частинки по 3-4 см.
- Покласти порізані пагони в сковороду з олією та смажити на середньому вогні під кришкою 15-20 хв., поки вони не розм’якнуть. Час від часу піднімати кришку і помішувати.
- Посолити, поперчити. Всипати борошно і перемішати, щоб воно розподілилось рівномірно.
- Ввести лити до стрілок сметану, довести все до кипіння та загустіння.
- Всипати посічену зелень (найкраще смакує кріп), ще раз перемішати, протушкувати під кришкою ще хвилин 5-7 та вимкнути вогонь.
- Подавати часникові стрілки гарячими або охолодженими до будь-якого улюбленого гарніру.
Рекомендуємо також рецепт часникового супу із брюссельською капустою.
Якщо вам сподобався рецепт часникових стрілок, тушкованих у сметанному соусі, будь ласка, прокоментуйте його та поширте в соціальних мережах.