25.06.2016

Часникові стрілки в сметані

Хто б міг подумати, що часникові стрілки, які зазвичай дачники чи городники-любителі видаляють і викидають на сміття чи компост, можуть стати справжнісіньким делікатесом! Рецепт на дивовижу простий і не потребує багатьох інгредієнтів. А готова пікантна страва може стати чудовим додатком як до м’яса, так і до молодої картоплі, рису чи макаронів.

Інгредієнти

Спробуйте ще приготувати ароматні булочки з часником до борщу.

Приготування

  • Часникові стрілки помити, перебрати, видалити “коробочки” з насінням. Решту стрілок порізати на частинки по 3-4 см.
  • Покласти порізані пагони в сковороду з олією та смажити на середньому вогні під кришкою 15-20 хв., поки вони не розм’якнуть. Час від часу піднімати кришку і помішувати.
  • Посолити, поперчити. Всипати борошно і перемішати, щоб воно розподілилось рівномірно.
  • Ввести лити до стрілок сметану, довести все до кипіння та загустіння.
  • Всипати посічену зелень (найкраще смакує кріп), ще раз перемішати, протушкувати під кришкою ще хвилин 5-7 та вимкнути вогонь.
  • Подавати часникові стрілки гарячими або охолодженими до будь-якого улюбленого гарніру.

Рекомендуємо також рецепт часникового супу із брюссельською капустою.

Якщо вам сподобався рецепт часникових стрілок, тушкованих у сметанному соусі, будь ласка, прокоментуйте його та поширте в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.