Часниковий суп з брюссельською капустою
Ароматний, ситний, пікантний… Супчик – люкс! А ще у ньому безліч вітамінів, адже страва містить шість овочів. За нагоди, неодмінно приготуйте!
Інгредієнти для часникового супу
2 л м’ясного бульйону
200 г брюссельської капусти
500 г картоплі
150 г болгарського перцю
по 100 г моркви та цибулі
3–7 зубців часнику
кріп, лавровий листок, сіль, перець
олія для смаження, сметана
Рекомендуємо також рецепт легкого супу з броколі.
Як приготувати суп із брюссельською капустою
- Брюссельську капусту промити, покласти в киплячу воду на 2 хв і відкинути на друшляк.
- Картоплю почистити, нарізати кубиками. Перець помити, почистити та нарізати соломкою.
- У киплячий бульйон покласти картоплю, потім перець, брюссельську капусту. Довести до кипіння, посолити і варити 15 хв.
- Тим часом почистити і нарізати дрібними кубиками цибулю. Моркву почистити і натерти на крупній терці. Моркву з цибулею обсмажувати приблизно 10 хв, помішуючи.
- У каструлю додати засмажку і поварити ще 5 хв. Потім вичавити часник, додати лавровий лист, відставити з вогню, накрити кришкою і дати настоятися 10 хв.
- Суп смакує з кропом і сметаною.
Ще можете приготувати суп-пюре з цвітної капусти.