10.02.2016

Апельсинове варення в хлібопічці

Вітамінне і смачне варення з апельсинів можна легко приготувати у хлібопічці. Це будуть смачні ліки в період застуди та для профілактики грипу.  Пропонуємо вам рецепт апетитного апельсинового варення, яке стане улюбленим десертом або незамінним доповненням до нього.

Інгредієнти для варення

Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення з агрусу.

Як приготувати апельсинове варення

  • Апельсини помити і очистити від шкірки, порізати на шматочки. Кісточки варто вийняти з фруктів. Замість апельсинів так само можна використовувати персики або черешні.
  • Апельсинову цедру порізати на шматочки і викласти в форму хлібопічки.
  • До апельсинової цедри додати цукор, лимонний сік і порізаний апельсин, все злегка перетрусити, щоб інгредієнти перемішались.
  • Поставити форму в хлібопічку, закрити кришку і обрати відповідну програму. У більшості хлібопічок ця програма називається «джем». І далі про все потурбується ваша диво-піч, вам залишається лише трішки зачекати, щоб поласувати смачненьким.
  • Готуватиметься апельсинове варення приблизно 2 години. Тим часом можна підсмажити млинців, щоб відразу скуштувати цитрусове варення.
  • Коли варення приготується, його можна розлити в банки попередньо простерилізувавши їх. Залишити варення в банці на деякий час, щоб утворилась зверху плівочка, а потім закрити кришками.
  • Якщо варення зберігати в холодильнику, можна скористатися капроновою кришкою.

Спробуйте ще приготувати апельсиновий джем із кабачків.

Легке в приготуванні апельсинове варення дуже корисне, тому не забувайте ділитись рецептом з друзями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.