Автор Максим Нікітін10 Лютого о 00:002019Коментарів немає
Запіканка – це своєрідна антикризова страва, яку легко готувати, а подати можна і замість основної страви, і на обідній святковий стіл. Пропонуємо вам рецепт ситної та смачної запіканки із простих продуктів – з курячим філе та печерицями.
Печериці порізати шматочками і підсмажити, додати подрібнену цибулю та смажити поки вона не стане прозорою, все ретельно перемішувати.
Картоплю почистити і порізати соломкою, додати в сковорідку до печериць і цибулі та смажити близько 10 хвилин до утворення золотистої шкірочки. Посолити і гарненько вимішати.
Куряче філе промити, порізати кубиками і підсмажити на окремій сковорідці, додати сіль та перець, перемішати.
В каструльку додати по 2 столові ложки борошна і сметани, молоко, вершки, все перемішати і довести до кипіння, прокип’ятити 3 хвилини постійно помішуючи.
Підготувати форму для запікання та викласти печериці з цибулею, картоплею і обсмажене куряче філе.
Залити приготованим соусом та посипати зверху потертим на крупній тертці твердим сиром.
Помістити в розігріту духовку і запікати близько 40 хвилин при температурі 200º.
Готову запіканку подавати в гарячому вигляді. З нею чудово смакуватимуть свіжі овочі або легкий овочевий салат.