10.02.2016

Запіканка з куркою і грибами

Запіканка – це своєрідна антикризова страва, яку легко готувати, а подати можна і замість основної страви, і на обідній святковий стіл. Пропонуємо вам рецепт ситної та смачної запіканки із простих продуктів – з курячим філе та печерицями.

Інгредієнти для запіканки

  • 400 грамів курячого філе

  • 300 грамів вершків

  • 150 грамів твердого сиру

  • 100 грамів молока

  • 12 печериць

  • 8 картоплин

  • 2 цибулини

  • 2 столові ложки борошна

  • 2 столові ложки сметани

  • сіль

  • чорний мелений перець.

Спробуйте ще приготувати гречану запіканку з куркою та печерицями.

Як приготувати запіканку

  • Печериці порізати шматочками і підсмажити, додати подрібнену цибулю та смажити поки вона не стане прозорою, все ретельно перемішувати.
  • Картоплю почистити і порізати соломкою, додати в сковорідку до печериць і цибулі та смажити близько 10 хвилин до утворення золотистої шкірочки. Посолити і гарненько вимішати.
  • Куряче філе промити, порізати кубиками і підсмажити на окремій сковорідці, додати сіль та перець, перемішати.
  • В каструльку додати по 2 столові ложки борошна і сметани, молоко, вершки, все перемішати і довести до кипіння, прокип’ятити 3 хвилини постійно помішуючи.
  • Підготувати форму для запікання та викласти печериці з цибулею, картоплею і обсмажене куряче філе.
  • Залити приготованим соусом та посипати зверху потертим на крупній тертці твердим сиром.
  • Помістити в розігріту духовку і запікати близько 40 хвилин при температурі 200º.
  • Готову запіканку подавати в гарячому вигляді. З нею чудово смакуватимуть свіжі овочі або легкий овочевий салат.

Рекомендуємо також рецепт картопляної запіканки з сиром.

Приготуйте запіканку з курячим філе і печерицями та діляться коментарями в соціальних мережах.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.