19.08.2015

Апельсиновий джем із кабачків

Ніхто не здогадається, з чого приготований цей джем. Тож кажіть, що з апельсинів, бо цьогоріч добре вродили 🙂

Інгредієнти для джему з кабачків

  • 1 кг цукру

  • 1 кг кабачків

  • 1 апельсин

Спробуйте також приготувати вишневий джем.

Як приготувати апельсиновий джем із кабачків

  • Кабачки порізати дрібними кубиками, скласти в каструльку і засипати цукром. Залишити на 4–5 год, щоб кабачки пустили сік (можна залишити на ніч).
  • Апельсин вимити, порізати довільно, видалити кісточки і перемолоти його у м’ясорубці (або подрібнити в блендері) разом з шкіркою, додати до кабачків і поставити на вогонь.
  • Варити на середньому вогні, періодично помішуючи, близько 1 год. Хочете дуже густий джем – трохи збільште час варіння.
  • Гарячим розкласти по стерильних баночках. Як охолоне, поставити їх в холодильник, там він остаточно загусне. Виходить дуже смачний, ароматний і красивий джем.

Приготуйте ще варення з абрикосів.

Вам сподобався рецепт апельсинового джему з кабачків? Будь ласка, висловіть свої враження у коментарях та поширте перепис у соцмережах для ваших численних друзів.

Максим Нікітін

Максим Нікітін

Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.

Instagram Facebook

Залишити коментар

Your email address will not be published.