Вологий шоколадний пиріг | Рецепт випічки на молоці

Як приготувати вологий шоколадний пиріг? Рецепт домашньої випічки на молоці нашвидкоруч. Необхідні інгрідієнти: борошно, какао, молоко, цукор, яйця, олія, розпушувач. Цей десерт простий в приготуванні і водночас незвичний. Він має ніжну і вологу структуру, з яскраво вираженим ароматом шоколаду, що точно не залишить вас байдужими.

Ви і не зоглядитеся, як у вас на столі опиниться ну дуже шоколадний і дуже вологий пиріг, якого у вас проситимуть ще і ще. А готується він справді швидко і легко. Занотовуйте рецепт!

Як приготувати вологий шоколадний пиріг

Торт виходить не затртним, адже готується з доступних для кожного продуктів, які можна знайти у вашому холодильнику. Цей рецепт врятує вас коли гості майже на порозі, а пригостити нема чим. Прикрасити можна ягодами, тертим шоколадом або вершками, смакуватиме до несолодкої кави або чорного чаю, адже пиріг сам по собі дуже солодкий.

Інгредієнти для пирога

Можна також приготувати шоколадний кекс.

Як приготувати шоколадний пиріг

  • Цукор, молоко та какао збити міксером до утворення однорідної маси. Розділити її на дві однакові частини.
  • До однієї частини шоколадної суміші додати яйця, олію, борошно з розпушувачем.
  • Форму для випікання змастити маслом і посипати борошном і вилити у неї суміш з борошном
  • Випікати пиріг при температурі 180-200 градусів у продовж 20-25 хвилин.
  • Готовий пиріг ще гарячим залити другою половиною шоколадної суміші прямо у формі.
  • Залишити на кілька годин, після чого можна нарізати порційними шматками.

За бажанням можна додати в тісто натуральної кави, яка додасть ароматності вашому десерту. Какао порошок можете замінити на плитку шоколаду, для цього поламайте її на шматочки та розтопіть на водяній бані, після чого, додайте в масу. Не забувайте просіювати борошно, щоб випічка була легкою, а не забитою. Какао бажано теж просіяти.

Якщо у вас вдосталь часу, ви можете “погратись” і приготувати сметанний чи шоколадний крем, розрізавши пиріг на два коржа. А ще можна додати шматочки сухофруктів чи подрібнених горіхів. Так у вас замість простого пирога вийде святковий торт. Для більш однорідної структури, заливши тісто у форму, постукайте по ній, щоб вийшло зайве повітря.

А щоб випічка була високою, краще обрати форму невеликою за діаметром, на мою думку краще нехай торт буде високим, аніж широким. Духовка має бути розігріта заздалегідь, готовність випічки перевіряйте дерев’яною шпажкою, або зубочисткою, тісто не повинне на ній залишатись.

Спробуйте ще рецепт шоколадно-кавового пирога.

Якщо вам посмакував рецепт вологого шоколадного пирога, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах. Нехай поласують і ваші друзі.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора