Варення зі шкірок кавуна

Купуєте кавун, з’їдаєте, а шкірку викидаєте? Даремно! Адже з неї можна приготувати смачне, духмяне варення, насичене ароматом кавуна. Воно ідеально підходить до сніданку з оладками або ж тостами. Обов’язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте.


Інгредієнти для варення зі шкірок кавуна

1 кг шкірок з кавуна

800 г цукру

 

Спробуйте ще приготувати варення з кульбаби

 

Як приготувати варення зі шкірок кавуна

Кавун порізати скибками, соковиту м’якоть з’їсти, а шкірки покласти у посудину

Зрізати зелену шкірку і нарізати шматочками шириною приблизно у 1 сантиметр

Засипати цукром, перемішати і лишити на 8 годин

Шкірки мають пустити сік, а цукор розтанути

Поставити суміш на вогонь, довести до кипіння, збавити вогонь на мінімум і кип’ятити ще 2 години

Постійно помішувати

За цей час варення в кілька раз зменшиться в об’ємі. Якщо його варити довше зазначеного часу, воно буде більш густим

Готове варення розлити у банки і закатати.

 

Рекомендуємо також рецепт апельсинового варення з агрусу

 

 

Якщо вам сподобався рецепт варення з шкірок кавуна, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone