Варення з кульбаби

Чудове ароматне варення з кульбаби за цим рецептом має неймовірний бурштиновий колір, а смаком нагадує мед. Чудово смакує з трав’яним чаєм, оладками або млинцями. А ще кульбабове варення має лікувальні властивості – воно незамінне при застуді та грипі. Весна – чудова нагода приготувати кілька баночок “сонячного меду”, аби вистачило здоров’я на цілий рік!


Інгредієнти для варення з кульбаби

400 квіток кульбаби

1,5 кг цукру

1 лимон

1 л води.

 

Спробуйте ще приготувати апельсинове варення у хлібопічці.

Як приготувати варення з кульбаби

Кульбабу потрібно збирати в екологічно чистому місці, бажано в сонячний день, коли голівки квіток повністю розкриті.

У кожної квіточки відділити жовті пелюстки, а зелену частину викинути.

Пелюстки залити водою і поставити на вогонь, закип’ятити, поварити 20 хв., процідити.

У проціджений відвар додати цукор та подрібнений лимон разом із цедрою (можна змолоти блендером або пропустити через м’ясорубку).

Варити ще 30 хв. на мінімальному вогні, постійно помішуючи.

Якщо бажаєте мати однорідну консистенцію, варення можна ще раз процідити, аби позбутися часточок лимона.

Гарячим залити у стерильні банки і закатати.

 

Рекомендуємо також рецепт джему із зелених помідорів. 

 

Якщо вам сподобався рецепт варення з кульбаби, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте рецепт у соціальних мережах.

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest3Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook38Print this pageEmail this to someone