Варення з зелених грецьких горіхів

Просто надзвичайне варення. За смаком воно нагадує східні солодощі. Більше того, у ньому міститься дуже багато йоду, тому воно є корисне людям, які страждають від йод дефіциту. А зберігати його можна в темному, прохолодному місці до трьох років


Інгрідієнти для варення з зелених грецьких горіхів

80 молоденьких зелених горіхів

4 л води

1,2 кг цукру

25 бутончиків гвоздики

2 палички кориці

2 ч. ложки лимонної кислоти

 

Спробуйте також приготувати варення зі шкірок кавуна 

Як приготувати варення з зелених грецьких горіхів

Горіхи проколоти зубочисткою у 4-ох місцях, покласти в емальовану посудину, залити холодною водою і на 10 днів поставити вимочуватися у прохолодне місце.

Воду потрібно міняти 2-3 рази на день.

Горіхи промити, очистити тоненько від верхньої шкірочки ( варто надіти рукавички, щоб не покрасилися руки).

У 3,5 літрів води додати лимонну кислоту, перемішати, викласти горіхи і лишити на добу.

Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні ще 20 хвилин.

Лишити горіхи на добу.

Лимонну воду злити, горіхи промити.

Пів літри води з’єднати з цукром, довести до кипіння, вкинути гвоздику і паличку кориці, хвилину проварити, додати горіхи, перемішати, варити на слабкому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.

Лишити варення на добу.

Варення знову поставити на вогонь, як закипить, варити ще 15 хвилин на маленькому вогні.

Зняти з вогню і лишити на добу, потім знову на вогонь і знову 15 хвилин проварити після закипання.

Викласти гарячим в стерилізовані банки, закатати, банки перевернути.

 

Рекомендуємо ще рецепт шоколадно-баклажанного джему 

 

 

 

 

Якщо вам сподобався рецепт варення з зелених грецьких горіхів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest2Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone