Варення з зелених грецьких горіхів

Просто надзвичайне варення. За смаком воно нагадує східні солодощі. Більше того, у ньому міститься дуже багато йоду, тому воно є корисне людям, які страждають від йод дефіциту. А зберігати його можна в темному, прохолодному місці до трьох років.

Ingredients

  • 80 молоденьких зелених горіхів

  • 4 л води

  • 1,2 кг цукру

  • 25 бутончиків гвоздики

  • 2 палички кориці

  • 2 ч. ложки лимонної кислоти

Спробуйте також приготувати варення зі шкірок кавуна 

Directions

  • Горіхи проколоти зубочисткою у 4-ох місцях, покласти в емальовану посудину, залити холодною водою і на 10 днів поставити вимочуватися у прохолодне місце.
  • Воду потрібно міняти 2-3 рази на день.
  • Горіхи промити, очистити тоненько від верхньої шкірочки ( варто надіти рукавички, щоб не покрасилися руки).
  • У 3,5 літрів води додати лимонну кислоту, перемішати, викласти горіхи і лишити на добу.
  • Поставити на вогонь, довести до кипіння і варити на маленькому вогні ще 20 хвилин.
  • Лишити горіхи на добу.
  • Лимонну воду злити, горіхи промити.
  • Пів літри води з’єднати з цукром, довести до кипіння, вкинути гвоздику і паличку кориці, хвилину проварити, додати горіхи, перемішати, варити на слабкому вогні 10 хвилин, постійно помішуючи.
  • Лишити варення на добу.
  • Варення знову поставити на вогонь, як закипить, варити ще 15 хвилин на маленькому вогні.
  • Зняти з вогню і лишити на добу, потім знову на вогонь і знову 15 хвилин проварити після закипання.
  • Викласти гарячим в стерилізовані банки, закатати, банки перевернути.

Рекомендуємо ще рецепт шоколадно-баклажанного джему 

Якщо вам сподобався рецепт варення з зелених грецьких горіхів, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах.

Максим Нікітін
Я не професійний кухар, але люблю проводити час на кухні. Я не є автором всіх текстів, але відповідаю за їх якість.
Усі публікації автора