Шоколадно-баклажанний джем

Вас, безперечно, здивує таке незвичне поєднання продуктів, однак, не лякайтеся, джем виходить справді на славу. Баклажани дають ніжну текстуру, імбир і лимон – пікантну кислинку, а шоколад – насичений смак. Тож, якщо коротко – виходить смачнюча шоколадна суміш.


Інгредієнти для шоколадно-баклажанного джему

1 кг баклажанів

800 г цукру

50 г тертого імбиру

250 г гіркого шоколаду

сік і цедра одного лимона.

 

Спробуйте також приготувати джем із зелених помідорів 

Як приготувати шоколадно-баклажанний джем

Баклажани бажано брати з невеликою кількістю насіння. Почистити і порізати їх невеликими кубиками

250 мл води закип’ятити з цукром

Додати баклажани, імбир та варити на невеликому вогні 40-50 хвилин

За 5 хвилин до кінця варіння додати цедру лимона

Шоколад подрібнити, додати разом з соком лимона у джем

Збити все блендером до однорідного стану і проварити ще 10 хвилин

Розкласти в стерилізовані банки і закатати.

 

Також рекомендуємо вам спробувати апельсиновий джем із кабачків 

Якщо вам сподобався рецепт шоколадно-баклажанного джему, будь ласка, напишіть про це в коментарях та поширте перепис у соцмережах

Цікаво? Сподобалось? Поділись з друзямиPin on Pinterest0Share on VKTweet about this on TwitterShare on Reddit0Share on Google+0Share on Facebook0Print this pageEmail this to someone