Тушкована квасоля з овочами нашвидкуруч
Вважається, що квасоля була одним з улюблених продуктів Наполеона. І недарма! Вона містить майже 23% білків (як м’ясо та риба), 20 амінокислот, повний набір антиоксидантів, вітаміни А, С, Е та селен, вітаміни РР, групи В, фолієву кислоту, а також мідь, цинк, залізо, калій, магній, кальцій, марганець. А ще це дуже смачний і до того ж дешевий продукт, з якого можна приготувати безліч страв.
Інгредієнти для тушкованої квасолі
2 скл. вареної квасолі
2 морквини
1 червона перчина
3 ст. ложки томату
1 ст. ложка борошна
2 цибулини
олія, бульйон.
Приготуйте також копчену квасолю.
Як приготувати тушковану квасолю нашвидкуруч
- Цибулю нарізати кубиками, моркву натерти на крупній тертці, тушкувати на олії, додати нарізаний кубиками перець, томат і борошно, перемішати, залити невеликою кількістю бульйону, варити до загусання.
- Залити соусом варену квасолю, тушкувати 5–10 хв, можна наприкінці додати дрібно нарізаний часник, подавати страву гарячою. Посипати зеленню.
Скуштуйте також смажену спаржеву квасолю.