Томатна уха
Риба швидко розварюється. Тому додавати в казан її краще пізніше, ніж картоплю, цибулю та моркву. Юшка вважається готовою, якщо м’ясо риби починає відставати від кісток. Не варто переварювати уху, бо риба стане жорсткою і несмачною.
Інгредієнти для ухи
400 г дрібної риби
400 г судака, ляща або щуки
0,5 кг картоплі
1 цибулина
шматок кореня петрушки
4 ст. ложки томату
20 г масла
шматок копченого сала
1 зубець часнику
зелень петрушки, лавровий лист, перець чорний горошком, сіль.
Як приготувати томатну уху
- З дрібної риби і рибних харчових відходів зварити бульйон, додавши лавровий лист та чорний перець горошком, процідити.
- У киплячий бульйон покласти порізану картоплю, дрібно нарізану ріпчасту цибулю, коріння петрушки і варити 10–15 хв, потім додати порційні шматки риби без шкіри й кісток, пасерований на маслі томат, сіль і варити ще 10–15 хв.
- Юшку заправити салом, товченим часником.
- Подавати, посипавши дрібно нарізаною зеленню петрушки.