Свинина під виноградним соусом
Хочете на вечерю щось особливе? Тоді приготуйте до м’яса незвичайний соус – він додасть страві абсолютно нового смаку. Повечеряєте, наче в ресторані.
Інгредієнти для страви
4 скл. червоного або зеленого винограду без кісточок
500 г свинини
по 1/2 ч. ложки солі, гірчиці та перцю
по 1 ст. ложці соєвого соусу та олії
1/4 скл. подрібненої цибулі
по 1/2 скл. білого вина та несолоного курячого бульйону
по 2 ч. ложки води та кукурудзяного крохмалю.
Як приготувати свинину під виноградним соусом
- Розігріти духовку до 210 градусів. Форму для запікання вистелити пекарським папером, викласти виноград, запікати 25–30 хв.
- Натерти свинину перцем і сіллю. Вилити олію на велику сковороду на середній вогонь, покласти м’ясо і обсмажувати до коричневої скоринки, далі запікати у духовці до готовності.
- Відтак порізати свинину скибочками. Обсмажити цибулю, доки стане м’якою, влити вино, готувати ще 2–4 хв, влити курячий бульйон, додати гірчицю, перемішати.
- Кукурудзяний крохмаль розмішати у воді і обережно влити в сковороду, готувати соус близько 1 хв.
- Додати запечений виноград. Подавати свинину, поливши соусом.